Speltips Järfälla - Kais Mora

Sport: Innebandy
Spelstopp: 2012-09-30 15:00
Land: Sverige
Liga: Allsvenskan Norra
Odds: 2.05
Tips: 2
Allsvenskan norra drar igång i helgen, och oj vad det går att fynda! Det snackas om Balrog, Sirius och Thoren inför säsongen och det syns inte minst på oddsen i premiäromgångarna. Jag skulle istället vilja höja ett varningens finger för Kais Mora, som avslutade serien förra säsongen med att inte förlora en enda match efter nyår och om man skulle räknat serien från den 11:e December skulle vunnit serien med bred marginal före Granlo..
Men nog om förra säsongen nu och fokus på denna!

Under försäsongen har vi, och nu säger jag vi då jag spelar i laget, mött tufft motstånd och det har gått följande:

Första 2 matcherna spelades i Östersund mot Granlo och Jämtland.
Dessa matcher är väl egentligen ingenting att prata om då det var våra första matcher för säsongen och vi kunde inte förvänta oss att alltför mycket av spelet skulle sitta, det blev förlust mot Granlo med 17-7 och vinst mot Jämtland med 17-5. Men som jag nämnde tidigare var dessa matcher ingenting att dra för stora växlar av då de va mer för att "komma igång" med matchandet.
Tredje matchen under försäsongen mötte vi AIK i Falun, den matchen slutade 3-3, med spelövertag för Mora. Att tillägga här är att AIK ställde upp med Nästintill bästa laget, den enda kännbara som inte var med var Karl-Johan Nilsson. AIK som är "huvudklubb" åt Moras motståndare Järfälla hade inför säsongen plockat upp de bästa spelarna från just Järfälla till Gnaget, och trots det med liten krydda av Kim Nilsson och Egenbrandt så kunde Mora föra matchen mot AIK.
Fjärde matchen bar det av till fyrishov för möte med världens bästa lag Storvreta. Storvreta i den här matchen ställde upp med helt ordinarie lag och trots det vart dom stundtals utspelade av Mora men lyckades tillslut vinna med 6-4 efter mål i öppen kasse. Än en gång så var vi i Mora det bättre laget, om Storvreta gick på halvfart eller inte låter jag vara osagt men att se vissa spelar i Vreta bli såpass frustrerade och irriterade över att vissa stunder inte få låna bollen borde betyda att dom inte riktigt fick matchen dit dom ville.
Femte och sista träningsmatchen var hemma i Unihoc Arena mot IBF Falun.
Denna match slutade med vinst 6-4 trots 3 (!) missade straffar av Mora. Denna matchen va det väl egentligen inget snack alls vilka som var bäst på planen. Men Falun saknade denna matchen Enström, Galante, Svahn, Rudd, och Johan Tomth. Det är inga dussinlirare direkt men att vi i Mora ändå kunde spela ut Falun såpass mycket som vi gjorde och 6-4 är i underkant tycker jag talar sitt tydliga språk.

Nyförvärv inför säsongen är endast Max Wahlgren (Warberg), som tillsammans med Bobby edberg är med största sannolikhet 2 av dom största talangerna i svensk innebandy just nu. Att dessa 2 herrar spelar i en egen division i Allsvenskan tillsammans med kanske 2-3 andra spelare är det inget snack om. Men på det sättet dessa två herrar spelat på försäsongen mot bättre motstånd än det bjuds på i premiären, tyder på att det finns enorm kvalitet. Bobby Edberg kom förövrigt tvåa i poängligan förra säsongen efter Billy Nilsson som flyttade till IBF Falun.

Järfälla har som jag nämnt tidigare tappat många av sina spelare till AIK nu i början av säsongen, vilket jag ser som ett enormt plus för oss i Mora att möta Järfälla tidigt, innan AIK har insett vilka spelare man vill ha kvar resten av säsongen och vilka som får flytta tillbaka till Järfälla. Järfälla har plockat upp några juniorer och några andra lirare från diverse allsvenska klubbar och bottenlag i SSL.

Vi i Mora har inga skador i truppen och kommer med helt ordinarie trupp till matchen, skadeläget i Järfälla har jag inte en aning om men det ska inte spela någon roll om dom kommer med fullt manskap, det är skillnad på kvalitet i laget.

Har ni nå frågor, skriv en kommentar!
Spela på Järfälla - Kais Mora hos Nordicbet
Spela nu
hipo - 27 September 2012 - 13:46
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
ricand - 2012-09-29 09:55

Om Bobby Edberg fortfarande är talang, då undrar jag hur länge man har rätt att kallas för talang. Men jag tror också Mora tar det. Järfälla var riktigt bleka förra året när jag såg dem!

hipo - 2012-09-27 13:53

Jag ser att oddset redan har sänkts till 2x pengarna....

Betsafe Bonus

100% bonus upp till 1500

Unik startbonus för Rekatochklarts läsare! 100% upp till 1500 kronor!

Nästa speltips: