Speltips

Speltips Stoke-Swansea

Sport: Fotboll Spelstopp: 2012-09-29 16:00 Spela här

Speltips Stoke-Swansea
Land: England Liga: Premier League
Odds: 3.35 Speltips: 1 -1.5
2012-09-29 16:00 Stoke-Swansea 1 -1.5 3.35 mr_england

Jag får en riktigt stark Blackpool och Hull känsla då jag ser hur Swansea City har startat säsongen. Ett mindre betrott lag som startar säsongen bra men sedan riskerar att rasa ihop totalt. Det skulle inte förvåna mig om Swansea är ett av de lag som åker ur då säsongen summeras. Det är redan nu klart att mysiga men naiva Southampton kommer åka ur då det inte går att spela på det sättet och hänga kvar i Premier League. Sämre lag som försöker spela fotboll kan imponera inledningsvis och i enskilda matcher. Över en hel säsong brukar det dock inte hålla. Jag tror att Swansea kan bli ett av övriga två lag som får lämna världens bästa liga i maj.

I den här matchen är det två olika stilar som möts. Fysiska, stora starka Stoke och tekniska Swansea. Även om Stoke inte längre kör med sina långa inkast då de tvingats bredda sin plan är det fortsatt samma spelsätt som gäller. Långa bollar på Crouch som vinner nästan allt i luften och ta det därifrån eller inlägg från deras snabba yttrar. Swansea däremot försöker spela fin och offensiv passningsfotboll vilket hedrar dem. Frågan är dock som sagt om det håller i längden. Jag är väldigt skeptisk. Vi ska nog vänta ett tag innan vi utser Laudrup till den store frälsaren…

Stoke har bara tagit fyra poäng på de inledande fem matcherna. Det är tre poäng färre än Swansea. Stoke har dock haft ett väldigt tufft spelschema med tre bortamatcher och har redan nu mött topplagen Manchester City, Chelsea och Arsenal. Utöver dessa matcher har man spelat oavgjort borta mot Wigan och Reading i matcher där man varit bra med Stoke-mått mätt då Stoke brukar vara ett uselt bortalag.

I säsongens två hemmamatcher har Stoke spelat oavgjort mot Arsenal och Manchester City. Swansea med två raka ligaförluster i bagaget känns därför som en något enklare uppgift den här gången… Stoke känns dessutom som ett bättre lag den här säsongen än tidigare. Crouch har varit riktigt bra i inledningen och jag är även mycket imponerad av nyförvärven Kightly, Adam och N’Zonzi. Jag är särskilt imponerad av Steven N’Zonzi som ser ut som en riktig klass-spelare. Förutom dessa så har Stoke ett av Premier Leagues bästa mittbackspar i Shawcross och Huth. Många storklubbar har jagat Shawcross men Stoke har tydligt visat att de inte är beredda att sälja honom.

Att Stoke så här långt lämnat spelare som Jermaine Pennant, Wilson Palacios, Michael Owen, Kenwyne Jones, Matthew Upson och Cameron Jerome utanför startelvan är ett tydligt tecken på att klubben är på rätt väg och att truppen blir allt starkare.

Swansea, ett lag som de flesta experter på förhand trodde skulle vara klart försvagade den här säsongen, började säsongen riktigt bra med sju poäng och tio gjorda mål på de inledande tre matcherna. Sedan har det dock gått tyngre då man förlorat två raka matcher mot Villa borta med 2-0 och Everton hemma med 3-0. Så här långt har Swansea spelat tre hemmamatcher och två bortamatcher och mött QPR, West Ham, Sunderland, Aston Villa och Everton. Om man ser till vilka lag Swansea och Stoke mött så här långt så tycker jag Stoke har startat säsongen bättre än Swansea trots att de tagit tre poäng mindre. Allt fokus har dock naturligtvis legat på Swansea då de fick en sådan bra start.

Efter en galet bra inledning på säsongen tyckte jag Swansea var direkt dåliga då man fick stryk med 2-0 borta mot Aston Villa näst senast. I den senaste matchen hemma mot Everton förtjänade man visserligen att göra minst ett mål. Dock kunde Everton gjort ännu fler mål och Everton vann mycket rättvist med 3-0. Då Swansea inte längre kan leva på nyhetens behag med ny tränare och spelare och med en tuff bortamatch mot Stoke, ett möte som samtliga lag i Premier League fruktar, så tror jag att Swansea inkasserar sin tredje raka förlust den här gången.

Skador och avstängningar:
Stoke är helt skadefria. Den enda som saknas är Andy Wilkinson som är avstängd. Det är dock inget stort avbräck. I Swansea är Nathan Dyer och Chico Flores tillbaka efter avstängning. Williams, Hernandez och De Guzman testas innan match är kan vara tillbaka efter skada.

Startelva - Stoke:
Begovic
Cameron, Huth, Shawcross, Wilson
Kightly, Adam, N'Zonzi, Whelan
Crouch, Walters

Startelva - Swansea:
Vorm
Rangel, Chico, Williams, Davies
Dyer, Ki, Michu, Britton, Hernandez
Graham

Efter en svår säsongsinledning har nu Stoke äntligen en lämplig uppgift på hemmaplan. Jag tror att Stoke vinner den här matchen ganska enkelt. Stoke har bättre spelare. De har visat fin form trots att de bara tagit fyra poäng. Stoke är ett riktigt bra hemmalag och tycker om att möta sämre lag som försöker spela fin fotboll. Stoke behöver en seger och den här gången har de ett perfekt läge på Britannia Stadium. Stokes fysik kommer se till att Swansea aldrig kommer tillåtas spela fotboll. Jag tror att Stoke vinner med minst två mål till ett riktigt spelvärt odds.

Spel: Stoke med asian handicap -1.5 – odds 3.35 hos bet365

Lagens möten förra säsongen:
Stoke-Swansea 2-0
Swansea-Stoke 2-0

mr_england - 27 September, 2012, 14:41

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Knicks - 2012-09-28 16:28:24

absolut är det så, och ofta vänder man det så att statistiken framstår som en fördel för det laget man torr på hehe ;) hoppas dock både att Swansea och Stoke klarar sig kvar, tycker ligan behöver något lag som bevarar det klassiska engelska i Stoke även om det inte alltid är så kul att titta på, sen är det kul med ett lag med små resurser som Swansea som vågar spela en så riskfylld fotboll :)

mr_england - 2012-09-28 10:27:41

Knicks: Fördelen med statistik är att man kan vända den hur man vill :) Man kan som du välja att säga att Stoke har dålig statistik i PL på slutet vilket är sant och tro att trenden fortsätter. Det är inte fel. Eller så kan man vända på det. Om inte Stoke vunnit på elva matcher så borde det snart vara dags. Då är man elva matcher upp som spelare nu. Särskilt hemma mot ett som jag tycker ganska dåligt lag. Om man nu inte tror att Stoke kommer förlora för evigt. Själv tror jag att Stoke kommer göra en ganska bra säsong och sluta 9-12 i PL så då är det snart dags för en seger. Om man sedan ska spela med handicap eller inte är en värdering av odds/risk.

Mr.ManUtd: Jag började med att säga Southampton. Sedan sa jag att jag tror att Swansea kan bli ett av övriga lag som åker ur. Personligen tror jag att hela åtta lag riskerar att åka ur om man ska inkludera alla - Reading, Southampton, West Ham, Wigan, QPR, Norwich, Aston Villa och Swansea. Jag antar att både du och jag gärna skulle inkludera Liverpool där men det är nog bara en dröm :)

Southampton och Reading ligger illa till. Det är inget vågat tips. Sedan tror jag dock att Wigan löser det. Aston Villa har ryckt upp sig och var bättre än Swansea näst sist. QPR har varit dåliga och värvat mkt gamlingar men de har pengar som kan lösa det. West Ham är tråkiga men har en manager som borde kunna lösa det. Norwich kommer vara med och kriga där nere i botten och kan åka ur.

Det som gör mig skeptisk till Swansea är att det är lätt för ett spelande lag med importer som överraskat positivt i medvind och i solen i augusti. Hur blir det om de förlorar tredje raka på lördag och spelet börjar halta. Eller i vinter. Klara de att kriga? Dessutom har de haft en på papperet ganska lätt säsongsinledning. Den som lever får se!

Mr.ManUtd - 2012-09-27 22:41:56

Detta var inte mycket till "expert" om du tror att Swansea åker i år. Dessutom har dom rätt mycket kvalite. Hade du sagt Southampton, Norwich och Wigan hade jag köpt det, men Swansea besitter bra mycket mer kvaliteer än dessa lag. Och ja, jag ser alla matcher jag kommer över. Ser en drös med Swanseamatcher.

Knicks - 2012-09-27 16:41:26

Ett hcp spel på ett lag som inte vunnit i Premier League på de 11 senaste matcherna lite att ta i? Visst dem är starka hemma, men jag tycker det är 60-40 Stoke, det mest spelvärda är nästan X2 Swansea

mr_england - 2012-09-27 15:48:17

Trampatoni: Tack. Såg att jag hade förvirrat till det med orden nyhetens och nykomlingens men så farligt var det väl inte... Eller är du en sådan där nitisk lärarstudent som vill ha högre lön trots att du inte förtjänar det :)

Ändrat nu.

Trampatoni - 2012-09-27 15:18:05

Ska inte du vara "englands expert" ?

swansea nykomlingar...... skrämmande dåligt