Speltips

Speltips Benfica v Barcelona

Sport: Välj sport Spelstopp: 2012-10-02 20:45 Spela här

Speltips Benfica v Barcelona
Land: Europa Liga: CL
Odds: 4.20 Speltips: -1.5 Barca, -2 Barca, D.V
2012-10-02 20:45 Benfica v Barcelona -1.5 Barca, -2 Barca, D.V 4.20 TheMechanic

Spel 1:
Barcelona -1.5
500 kr
2.40 odds

Spel 2:
Barcelona -2
500 kr
4.20 odds

Spel 3:
David Villa gör 2 eller flera mål
500 kr
2.40

Motivering:

Artur
Pereira, Garay, Jardel, Melgarejo
Salvio, Aimar, Matic, Gaitan
Rodrigo, Lima

Avbräck; Lusiao och O.Cardozo

Valdes
Dani Alves, Puyol, Mascherano, Alba
Xavi, Busquets, Fabregas
Tello, Messi, Villa

Barcelona är klasserna bättre, man kommer stärkta efter 2-3 vinsten borta mot Sevilla där man visade prov på en härlig vinnarmentalitet. Visst stundar ett EL Classico, men jag anser att det är positivt, man vill döda denna match så tidigt som möjligt. Barcelona kommer forcera från minut 1 och jag har svårt att se att Benficas svaga deffensiv (utan sin ledare Luisao) ska kunna hålla emot.
Jag såg Benfica spela mot Paços de Ferreira i fredags och vad jag kunde konstatera är att laget inte är i form. Osäkerhet i spelet, flertal spelare som såg matchotränade ut (dåliga första touch, osäkerhet i avsluten, oorganiserat i deffensiven etc.)
Benficas spelare passar Barcelona som handsken, Benfica har spelare som är spelskickliga med boll och trivs med bollen vid fötterna - vilket inte kommer hända idag. Man kommer tvingas att spela ett spel som man inte behärskar dvs. bolljagande. Backlinjen är samtidigt försvagad; Peireira såg osäker ut sist, har tappat sin speed, Garay är duktig men mittbackskollegan Jardel är kantig och ser tung ut. Den nye ytterbacken Melgarejo är en mycket dålig version av Contreao, Melgarejo är svag fysiskt och dålig deffensivt men funkade helt okej offensivt.
Nu till mittfältet där matchen kommer avgöras; Benfica har absolut 0 bollvinnare i truppen (En Gary Medel- Maduro - typ, Sevilla) , man har knappt någån tvåvägsspelare (Rakitic, Trochowski) UTAN mittfältet består av 3 st spelskickliga lirare i Gaitan, Aimar, Salvio samt en passningsskicklig Matic = det håller inte mot Barcelona.
Offensivt har man Cardozo borta = man förlorar en stark target som kan hålla i bollarna; Rodrigo och Lima var helt okej sist men skulle inte platsa i Barcelonas A-trupp. Matchbilden kommer inte passa Rodrigo och Lima alls, varken Rodrigo eller Lima är renodlade anfallare utan yttrar.
Nej, jag kan konstatera att Benfica tappat enorm slagstyrka efter att Garcia och Witsel försvunnit. Lägg därtill att spelare som Luisao och Cardozo är borta så kan man förstå att laget inte imponerat lika mycket och ser svaga ut.
Benficas arena är en stor arena, planen är bred och det är också viktigt då Barcelona kommer få/ha stora ytor att spela sin bästa fotboll. Det jag vill säga är att Benfica skulle ha större chans att störa Barcelona om man hade en mer kompakt matchplan likt Sevillas.

Jag behöver inte gå in på detalj vad Barcelona kan eller inte kan. Motiveringen till handicapspelen och anledningen till att jag spelar är att Benfica just nu är otroligt oorganiserat, man är ur form och har tappat styrka i och med avbräck och försäljningar såsom Garcia och Witsel. Benfica har tappat styrka till denna säsong.
Barcelona vinner denna match med 0-4, 1-4, 1-5, 0-5

Mitt tredje spel är att David Villa ska göra 2 eller flera mål;
David Villa har sett stark ut, han verkar vara tillbaka, touchen sitter som den ska och han verkar spelsugen. Jag tror/hoppas att Tito ger honom en startplats till denna match vilket han förtjänat nu. Får han det så tror jag på Villa explosion. Få spelare är lika giftig som Villa framför mål och målchanser kommer han få, var så säkra. Benficas backlinje kommer inte hänga med idag.

/TheMechanic

EDITERAD 2012-10-02 10.58:17

TheMechanic - 02 Oktober, 2012, 10:58

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Jonas O. - 2012-10-02 20:34:01

BRA REK!

Barcelona: Valdés, Alves, Puyol, Mascherano, Alba, Fàbregas, Xavi Hernández, Busquets, Alexis Sánchez, Messi, Pedro Rodríguez SUBS: Pinto, Adriano, Iniesta, Song, Roberto, Villa, Tello.


Benfica: Artur, Maxi Pereira, Garay, Jardel, Bruno César, Gaitán, Matić, Peréz, Lima, Salvio, Melgarejo SUBS: Paulo Lopes, Miguel Vítor, André Almeida, Nolito, Aimar, Carlos Martins, Rodrigo.