Speltips

Speltips Luleå-HV71

Sport: Ishockey Spelstopp: 2012-10-09 19:00 Spela här

Speltips Luleå-HV71
Land: Sverige Liga: Elitserien
Odds: 3.75 Speltips: HV71 -1
2012-10-09 19:00 Luleå-HV71 HV71 -1 3.75 jeb

Rekformen är det inget fel på Timrå +0.5 gav sköna 1.95 tillbaka sist. Har jag räknat rätt ligger jag på 4 av 5 nu här på rekat under hockeysäsongen.

___

Men jävlar 3.75 på att HV slår Luleå med 2 mål det tar jag direkt med tanke på förutsättningarna.

OK hade HV åkt upp till norrbotten med tre raka vinster i ryggen hade jag inte rört den här matchen ens med tång. Men nu åkte HV på pisk hemma mot värsta rivalen(?) Linköping i förra omgången. Och det får Luleå sota för nu. För jag lovar er att ett av HVs mål den här säsongen är att aldrig förlora 2 matcher i rad. HV har från början den bästa truppen i elitserien och man är gubbe för gubbe, backpar för backpar och kedja för kedja bättre än Luleå. Och motivation + klass slår alltid motivation när det ska spelas hockey.

Tittar vi snabbt på Luleås formkurva så började man säsongen lysande men hade två raka torsk innan man lyckades slå Timrå i straffläggningen i förra matchen trots 0-2 underläge. Detta då ett ängsligt Timrå skulle lägga sig på försvar och hamnade på hälarna. Det kommer inte HV göra, tro mig. Luleå har haft problem med målskyttet och inte lär det bli bättre av att ställas mot seriens bästa målvakt.

Nej jag tror HV vinner det här med marginal, 4-1 eller 4-2 kanske.

Vill man fega kan man spela raka tvåan till 2.90 eller tom HV +0.5 till 1.70

Men varför fega när vi ändå VET att HV tar det här med lätthet?

jeb - 08 Oktober, 2012, 13:58

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Lulää - 2012-10-08 21:22:25

Personligen så tycker jag nog HV var mer överlägsna 09/10 och framför allt 07/08. Om man dessutom lägger till att Luleå med nöd och näppe klarade sig undan kvalserien dessa säsonger (10:e plats båda gångerna) så känns det som att lagen stod längre ifrån varandra, rent kvalitetsmässigt på den tiden.
Sen tycker jag det känns som att det blivit mindre vanligt med mål i öppen kasse sedan nya icing-regeln tillkom, detta är dock bara en känsla jag har och tar gladeligen emot statistik på detta område om någon har det.

Hur som vi ser helt enkelt olika på matchen och jag skulle önska dig lycka till i spelet om det inte vore för att jag håller på Luleå :)

köpenlott - 2012-10-08 20:33:01

Höjer varningens finger på denna.. HV snittar inte 4 per match, de snittar 2,9. Och problem med Luleås målskytte? De har gjort fem mål färre än HV, men samtidigt släppt in 3 mål mindre.

Brukar bli tajta matcher dessa lag emellan. Finner inget som helst spelvärde i ett hcp-spel på HV - men jag hoppas att det går vägen för er som spelar :-)

jeb - 2012-10-08 17:03:05

Som jag skrivit tidigare i någon rek: Min bedömning är att HV just nu är klart bäst i serien. Man har den bästa målvakten de bästa backarna de bästa centrarna och de bästa forwarderna. Man har dessutom hittat ett vinnande spel där man släpper in lite mål och gör en 4 mål ungefär per match. Sen kommer man göra sämre matcher och förlora ändå som borta mot MoDo och nu sist hemma mot Linköping. Men när man just gjort en dålig match kommer man samla sig och göra allt för att studsa tillbaka snabbt. Och det finns gott om karaktär som bär laget i Davidsson, Petrasek, Sundh, Ledin.

Nu kommer inte HV åka upp till Luleå och spela hela matchen i hemmalagets zon och dominera matchen och vinna med 10-0. Men man kommer åka upp och vara på tårna och man kommer vara förbannade redan från start. Och med tanke på Luleås problem med målskyttet och HVs målvakt tror jag HV tar ledningen och den släpper man aldrig sen. Och leder man med 1mål är chansen stor att man sätter en i tom kasse på slutet. Visst det ÄR en svår bortamatch och Luleå ÄR ett bra lag. Men minst varannan match vinner HV här och jag tror de gör det med mer än ett mål. Historik är alltid intressant och det ska man ha i bakhuvudet men å andra sidan var det länge sedan vi såg ett lag i elitserien som är så mycket bättre än alla andra lag.

Lulää - 2012-10-08 15:29:07

HV har säkert, precis som resten av elitserielagen, som mål "att aldrig förlora 2 matcher i rad", men det kommer trots det att hända. Sen om det sker nu på tisdag eller någon annan dag det får tiden utvisa.

För er som läst igenom reken och är sugna på att spela så kan jag lägga till lite information. Senast HV vann med mer än ett mål uppe i Luleå var 15:e oktober 2005, sedan dess har det spelats 15 matcher i norr lagen emellan och då vill jag påminna om att Luleå hade några riktigt usla år under mitten av 00-talet. Nu kan ju HV för all del ha som mål att vinna med minst två mål uppe i Luleå minst vart sjunde år och då är ju detta sista chansen, så visst 3.75 smakar ju mumma med detta i åtanke.

teacher - 2012-10-08 14:56:40

Luleå ändra dessutom en del i kedjorna för att samtliga kedjor ska producera bättre. Klasen placeras exempelvis med bröderna Abbott. Tror absolut inte att HV kommer upp och spelar ut Luleå...

spelt###k - 2012-10-08 14:27:24

Själv sätter jag ett upp ett varningens finger till denna match. Hv såg slitna ut sist och jag tror inte dom blir piggare till den här matchen tyvärr. Tror dom åker på sin andra raka förlust om jag ska vara ärlig. Åka charter samma dag är utbytt mot att åka reguljärt. Dom bussade upp idag redan till Sthlm. Tre dagar totalt på resande fot för att möta Luleå borta hoppar man inte högt av glädje för! Hoppas på Hv men struntar i att tippa på denna match! Om jag skulle tippat - 1:a!

nocharity - 2012-10-08 14:05:27

gillar din starka tro på HV71! Som du sa tryckte dom hårt i många försäsongsintervjuer på vikten att "studsa" tillbaka fort. Hjärtat säger absolut HV men tror att Underspelet kan vara bättre här.. Lycka till och måtte HV studsa tillbaka direkt på tisdag! ;)