Speltips

Speltips Mora v Asplöven

Sport: Ishockey Spelstopp: 2012-10-09 19:00 Spela här

Speltips Mora v Asplöven
Land: Sverige Liga: Hockeyallsvenskan
Odds: 1,80 Speltips: Mora -1,5
2012-10-09 19:00 Mora v Asplöven Mora -1,5 1,80 holms

Jag börjar med att citera Björn Skarpsvärd, journalist på Sydöstran, efter Karlskronas seger hemma mot Mora i söndags.

"Jag säger då det. Vilken match Timo Leinonen gjorde mot Mora. Jag tror han ser igenom spelarna som skymmer honom. OCH han håller puckarna dessutom. Hans bästa match sedan han kom till KHK. Här snackar vi att man vinner en match åt laget med flera högkvalificerade räddningar"

http://www.bltsydostran.se/blogg/skarpversion/2012/10/07/timo-ar-mer-an-halva-laget/

Timo Leinonen är alltså Karlskronas målvakt, om det inte framgick. Och nu börjar jag bli trött på att "mina" jag lyfter fram som potentiella vinnare stoppas av målvakter som bara bestämt sig för att spika igen.
Vi såg det i fredags när Oskarshamns Linus Fernström satte sig på bussen hem till Småland med priset som matchens lirare under armen, och alltså i söndags då nämnde Leionen spikade igen.
Det är tråkigt när det händer, men det gör det ibland. Och, jag ser bara en storspelande keeper som kan hålla Asplöven levande från besöket i Mora, men inte fan ska det väl ske en tredje gång på kort tid?

Asplöven tyckte sig ha en kort resa att göra nu när man "bara" skulle till Mora. Jag pratade personligen med Conny Strömberg vid 10.00 idag, då rullade bussen från Haparanda.
21.20, då hade man stannat och käkat utanför Hudiksvall, då endast 20 mil kvar. Låter det som en gynsam uppladdning? Jag anser det då inte.
Till matchen saknas också Per Hållberg som inte ens reser med laget ned. Istället har man lånat in någon get från Kiruna, Joni Liljeblad, som kastas in i hetluften direkt. Och han är van att ställas mot Kalix, Vännes och små juniorer från Luleå. Inte Anze Kopitar.

Jag hyllade Asplövens hemmaspel/hemmahall i en rek i lördags, då man mötte SSK hemma (seger 3-2 efter straffar). Men lika mycket som Asplöven känner sig trygga där hemma, desto trögare har det ju gått borta. Hittills noll inspelade poäng. Vilket inte alls är speciellt förvånande då man är ett utpräglat hemmalag.

Mora är nog det lag som fått sämst utdelning med tanke på hur lagets matcher har sett ut under hittills. Känner att det ligger en klassisk ketchupflaska och väntar på att få spruta, och det med start här och nu.

holms - 08 Oktober, 2012, 22:30

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
millionboy - 2012-10-09 09:25:52

Hmm 1.80 på hcp-seger. Elvan Mora- Nian Asplöven. Mora har täckt linan två av nio ggr iår. Asplöven har endast torskat med två eller fler EN av nio iår.
Visst, jag tror också Mora vinner men statistiskt sett är 1.80 på hcp riktigt uselt. Ok, Mora har underpresterat och Asplöven överraskat positivt men med dom siffrorna i ryggen ska hcp på Mora aldrig ge under dubbla degen. Jag passar denna men lycka till!

Jonas O. - 2012-10-09 08:06:01

Bra rek!
Går in tungt men kör vanliga ettan bara.Är en fegis :)))
Tack för Hammarbysspelet i går.