Det är helg och återigen dags för Serie B i italien. Vad bjuds på denna helg då mån tro?
Jo en riktigt spännande match på Armando Picchi bara för att nämna en av alla matcher.

Det är Livorno som tar emot Hellas Verona och detta mina herrar (och damer) är inte bara en match på det sportsliga planet. Detta är även en match på det politiska planet, för dessa två klubbar har helt olika politiska åsikter, vilket gör detta till en hatmatch. Det kommer säkerligen smälla på ordentligt, kanske inte bara på planen utan även på läktaren eller utanför vem vet.

Men matchen då och framför allt mitt val av spel till denna match?
Ja Livorno har jag ju tidigare rekat som ni vet, har kört Ö1.5 på Livorno likväl Ö2.5 i någon match. Till denna match så tror jag mycket på Ö2.5 Mål, främst för att Livorno är det lag som gjort mest mål i hela Serie B, samt att dom även släppt in en hel del mål. Faktum är att dom har gått över 2.5-linan i alla matcher förutom 1 enda match.

Jag har ju tidigare berömt och nämnt anfallstrion i Livorno som är den bästa i Serie B vilket man tydligt ser när man kollar på tabellen (i och med flest gjorda mål). Senast var Luca Siligardi (6 mål gjorda på 8 matcher) borta vilket var ett stort avbräck, man lyckades dock göra 3 mål trots det vilket är starkt gjort borta mot Reggina när man vann med 1-3 efter legat i underläge med 1-0. Han är dock fortfarande skadad och utanför truppen mot Hellas. Det är även 1a målvakten Luca Mazzoni som är fortsatt avstängd efter det röda kortet han fick senast på hemmaplan mot Spezia (1-5 förlusten). Och man fortsätter troligen med sitt 4-4-2 som man vann med borta mot Reggina, nu när Siligardi inte är med (igen). Men Paulinho och Dionisi som spelade på topp sist gjorde alltså alla 3 mål tillsammans, fruktat anfallspar!

Hellas Verona då, vad händer där?
Jo dom har satsat på bra i år med en del fina spelare, bl a anfallaren Daniele Cacia som ligger delat 1a i skytteligan med sina 7 mål. Man har även lånat in Valeri Bojinov som troligen ersätter skadade Rivas på topp, och han behöver väl inte någon vidare presentation tror jag. Talangen som aldrig riktigt blommat ut till det man trodde för ett antal år sedan. Han håller dock hög kvalité i Serie B. Dom har även fler nyttiga nyförvärv vilket gör Hellas till en av de lag som dom flesta tror går upp till Serie A i år (inkl mig!). Man ligger endast 1 poäng efter

Livorno som just i detta nu innehar den 2a direktplatsen till Serie A. Serieledaren Sassuolo ligger 6 poäng före Livorno och har fått ett litet ryck kan man säga. Men denna match är som sagt mer än bara en match på det sportsliga planet. En otroligt viktig match för båda lagen med andra ord.

Lite statistik fakta:
Livorno 9 matcher: 8st Ö2.5, 1st U 1.5
Hellas 9 Matcher: 3st Ö2.5, 5st Ö1.5, 1st U 1.5

2: Livorno: 5-1-2...20-16...19 poäng
3: Hellas: 5-3-1...15-7...18 poäng

Hellas har spelat 4 bortamatcher och gjort mål i samtliga: 1, 3, 3, 1 mål.
Livorno har spelat 4a hemmamatcher och gjort mål i samtliga: 3, 4, 2, 1 mål

Inbördes möten dessa lag emellan sen 2002 har sett ut såhär:
Hellas-Livorno 0-1
Livorno-Hellas 1-1
Hellas-Livorno 1-1
Livorno-Hellas 3-0
Livorno-Hellas 0-2 (ifjol)
Hellas-Livorno 1-0 (ifjol)

Ja ska man gå efter senaste mötena blir denna match inte Ö2.5, fast i år är det Pazza Livorno så jag tror på nåt helt annat till denna match, samt att Hellas troligen gör minst 1 mål. Ska vi säga 2-2?

Troliga Startelvor:
Livorno (4-4-2):
Fiorillo
Ceccherini-Bernardini-Lamrughi-Gemiti
Schiattarella-Emerson-Belingheri-Luci (kapten)
Paulinho-Dionisi

Hellas (4-3-3):
Rafael
Cacciatore-Moras-Maietta-Albertazzi
Laner-Jorginho-Hallfredsson
Gomez-Cacia-Bojinov

...eventuellt att Armin Bacinovic från Palermo tar en startplats på mittfältet.


Jag spelar 8/10 Units på Ö2.5 Mål mellan Livorno-Hellas Verona för 2.10 @ William Hill !

Sidospel:
7/10 Units på Ö4.5 Hörnor i 1a halvlek @ 1.775 bet365
7/10 Units på Ö 10 Hörnor i matchen @ 1.90 bet365 (pengarna tillbaka vid 10 hörnor)

Lycka till ifall ni väljer att rygga!
Twitter @jagbaraforlorar

This is the stats tab
This is the post tip