Speltips: Everton-Liverpool

Sport: Fotboll
Spelstopp: 2012-10-28 14:30
Land: England
Liga: Premier League
Odds: 3.05
Tips: Rött kort
Först; ursäkta att denna rek kommer lite sent och ursäkta utebliven rek igår. England är fantastiskt men likväl ett U-Land när det handlar om telekom. Därför kommer denna uppenbara tanke som jag haft ett bra tag att publiceras bara några timmar innan matchstart men förhoppningsvis i tillräckligt god tid för er att ta del av och därav ta ställning till. Nåväl:

Tillbaka från Wigan, och helt ärligt så bortser jag fullständigt från resultatet och säger ändå att Wigan är universums rövhål. Andreas Johansson uttryckte sig på ett liknande sätt någon gång då han spelade där (men valde att bo i Manchester). Idag är det dock inte Wigan det handlar om som tur är utan om Liverpool, och jag var där igår också. En geezer ville slåss med oss på stationen då hans polare sa ”nejnej, spara det tills imorgon”. Och varför jag säger det är för att den insikten och upplevelsen är en anledning till att jag rekar som jag gör, för sällan har jag upplevt en liknande build up till ett Merseyside-derby.

Det är sällan som fakta och statistik, av den typ som amerikanerna avgudar, är intressant enligt mig men igår såg jag faktiskt något som fick mig att häpna. Sedan säsongen 2009/10 har Everton tagit mer poäng än Liverpool i Premier League. Och det är även lite där min rek är sprungen från. Everton är för första gången i mitt liv storebror, eller ser åtminstone sig själva, rättmätigt, som storebror i Liverpool, och det adderar än mer tändvätska till något som redan står i aggressiva lågor. Visst ger jag Everton tämligen goda chanser att plocka samtliga tre poäng idag, men spelvärdet tycker jag ändå ligger i att minst ett rött kort att delas ut.

Det är alltid hektiskt i dessa möten men när Everton är självförtroendestinna och när Liverpool är i komplett kris och när derbyt kommer denna väldigt kritiska tid av säsongen tror jag det kommer bli mer hektiskt än kanske någonsin. Som en följd av detta tror jag inte att samtliga aktörer kommer klara av att hantera detta genom att hålla huvudet kallt, framförallt inte när det finns en hel del spelare som gör sina första derbyn och en hel del som inte är lika gamla och rutinerade som exempelvis Neville och Gerrard (och även dessa två spelare och liknande karaktärer kan ju givetvis också tappa sitt lugn i sådana här situationer).

Jag rekade på ungefär samma grunder rött kort i West Ham-Millwall häromsistens, för ett år sedan eller så, och det spelet satt efter 6(!!!!) minuter om ni minns. Kevin Nolan, en liknande spelare i sammanhanget som Phil Neville och Steven Gerrard fick inte bara rött kort efter 6 minuter utan borde även blivit åtalad för mordförsök efter tacklingen som föranledde utvisningen. Jag skulle inte säga att detta derby är lika hårt och spänt som West Ham-Millwall men det är nog efter det och Old Firm det närmsta man kan komma på de brittiska öarna.

Förutom ovan skrivet, vilket grundar sig i magkänsla, en magkänsla som jag tror många delar(??) så finns det även en gedigen historia av röda kort att luta sig mot i dessa derbyn både i mindre modern men också i modern tid.

Låt det bli en fantastiskt sevärd match även efter att någon spelare blir utvisad. Att det ska visas ett rött kort finns till 3.05 på Nordicbet.

Lycka till lads!
twitter: @RalleArvid

EDITERAD 2012-10-28 09.42:01
  Everton-Liverpool
Spela på Speltips Everton-Liverpool
RalleArvid - 28 Oktober 2012 - 09:42
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
RalleArvid - 2012-10-28 10:43

Tanken har också slagit mig givetvis. Var sugen på att reka det också. Vad fick du för det? Lycka till!

borttagen3 - 2012-10-28 10:41

Man mycket väl bli straff oxå, det var det första jag tänkte på när jag tänkte på denna match. Det blev ju straff ifjol på Goodison när dessa möttes.

Pallar domaren för trycket när det väl kommer till kritan, tror inte det.

RalleArvid - 2012-10-28 09:39

Ursäkta, nordicbet är det! Skrev fel uppe i fältet men rätt i reken.

Rock3000 - 2012-10-28 09:34

var hittar du spelet på bet 365? Jag hittar inte det under "kort". Inte ens den jag chattade med hittade spelet


Insättningsbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
03:00  Mavericks - Bucks
Basket - NBA - 2 hcp -5,5
1.72
04:00  Vancouver - St Louis
Ishockey - NHL - 2 money line
1.72
12:30  Crotone - Genoa
Fotboll - Serie A - 1
3.10
14:45  J Södra - Trelleborg
Fotboll - Allsvenskan (kval) - Över 2,5 mål
2.07
15:00  Torino - Chievo Verona
Fotboll - Serie A - 1
1.87
15:00  Gävle GIK - Wibax Piteå
Innebandy - Allsvenskan Norra - 1 hcp -3,5
1.88
16:00  Sönderjyske - FC Köpenhamn
Fotboll - Superligan - 2
1.95
18:00  Bröndby - Nordsjälland
Fotboll - Superligan - 2 asian hcp +1,5
1.74

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Skador & Avstängningar

bet365 Livestreaming