12 Falkenberg 29 8 10 11 -1 34
- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
13 Degerfors 29 8 8 13 -9 32
14 Trelleborg 29 8 5 16 -13 29
- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
15 Värnamo 29 7 6 16 -9 27


Förutsättningarna inför sista omgången är glasklara. Båda lagen måste gå för seger. Vid vinst för Trelleborgs FF så är laget klart för kvalspel. Samtidigt reser ett heltaggat formtoppat Värnamo till Grimsta IP för möte med Brommapojkarna som fortfarande har baksmälla efter sitt avancemang firande? Tappar Värnamo poäng där så är Trelleborg klart för kvalspel oavsett utgången på Vångavallen. Degerfors har som ni kan se ovanför fortfarande chansen att slippa kval men då måste Jönköping Södra besegra Falkenberg samtidigt som Degefors vinner här. En pinne är ingenting värt för något av lagen så skulle det vara oavgjort med tjugo kvar så kan ni räkna med att båda lagen kommer offra allt framåt.


Trelleborg har hittat formen lagom till slutspurten och kommer till dagens match med sju inspelade poäng på dem tre senaste ligamatcherna. 3-0 i Landskrona följdes upp med 3-1 hemma mot Falkenberg innan laget fick med sig en poäng från Söderstadion i Måndags. Trelleborg har haft ett helt A-4 papper med namn på skadelistan stora delar av säsongen men när man nu i princip har en komplett trupp att tillgå så har resultaten börjat trilla in. Nu är såklart inte det hela förklaringen till varför det har gått som det har gått denna säsongen men det har absolut påverkat. Med det sagt så finns det ingenting för skåningarna att spara på här utan det är seger som gäller.


Degerfors har som bekant även dem svarat för en svag säsong även om det var mer väntat med alla spelartapp inför säsongen. En av anledningarna till att laget har klättrat över nedflyttningsstrecket kan man tacka lånet från Örebro SK, Peter Samuelsson för. Nio strutar på tolv starter har det blivit för fjolårets skyttekung. Degerfors krigar på hemma på Stora Valla där man har tagit bra med poäng. På resande fot är man precis lika värdelösa som tidigare. En seger och jag säger det igen EN(!) seger på fjorton försök och det är bara redan nedflyttningsklara jumbon Umeå som har samma fantastiska facit.


Degerfors har två tunga avbräck i skyttekungen Peter Samuelsson och viktige ytterbacken Jonas Olsson som är avstängda här. Niklas Klingberg har ljumskproblem och testas sent.


Trelleborg har vaknat till liv och fått både sitt försvarsspel som anfallsspel att klicka rätt dem senaste veckorna. Det i sin tur genererar ju såklart en dos självförtroende och det vet vi ju vad det betyder inom denna sporten. DIF är som sagt ett lag i Degerfors och ett lag på resande fot. Det är ju ingen nyhet. Dessutom saknas två nyckelspelare och att Trelleborg kommer att få sina chanser mot Degerfors opålitliga backlinje, den saken är säker. Klar fördel Trelleborg här om ni frågar mig och då är Expekts 2x taget.

EDITERAD 2012-11-03 02.37:55

This is the stats tab
This is the post tip