När jag såg oddset på detta spel så tänkte jag att jag direkt måste spela det då det är ett väldigt högt odds med tanke på de förutsättningar som finns. Atalanta att vinna för 2.40 men med säkerheten att vid oavgjort få pengarna tillbaka känns väldigt bra såhär på förhand.
Detta odds är högt, speciellt om man jämför med övriga DnB-odds där ute som ligger på ungefär 2.20-2.25. Men nu får vi alltså 2.40!

Fast det ska sägas att det är absolut inget säkert spel, utan lite mer av en chansning, men en jävligt bra chansning!

Nåväl, nu till varför jag valde att spela det. Och det är främst för att Sampdoria har en del borta till dagens match, vissa ordinarie, vissa inte. Hur som helst inte optimalt.

Dom som är borta är:
Gianni Munari (Avstängd) ...rotationsspelare
Tommaso Berni (Avstängd) ....spelat 3 matcher men gjort det riktigt bra (är målvakt).
Andrea Costa (Avstängd) ....ordinarie
Gaetano Berardi (Skadad) ...ordinarie
Enzo Maresca (Frågetecken, skadad) ...ordinarie
Pedro Obiang (Frågetecken, skadad) ....ordinarie
Nicola Pozzi (skadad) ...rotationsspelare
Nenad Krsticic (skadad) ....rotationsspelare

Ja som ni ser så är det många borta och det är spelare med många matcher som faller bort, ska tilläggas att Maresca och Pedro är frågetecken inför matchen, så dom kan eventuellt spela, men såklart inte helt optimalt.

Det ska även tilläggas att tränare Ciro Ferrara är avstängd efter ett utrbrott senast och kommer därmed inte vara vid tränarbänken, hur mycket det påverkar får framtiden utvisa, men helt klart så att man i ett utsatt läge hade behövt allt ordinarie folk när matchen startar.

Utöver dessa borta så har Sampdoria en usel form för tillfället, man har nämligen 5 raka förluster, inte vunnit på dom 7 senaste matcherna. Atalanta o andra sidan har spelar ganska okej hela säsongen, förutom 1-5 plumpen på hemmaplan mot Torino då allt gick fel...men den glömmer vi för det var några omgångar sen. Men faktum är att efter den så har man spelat bra och skrapat ihop 7 poäng på 4 matcher. Kunde och borde varit minst 8 poäng, då man förlorade borta mot Roma för 4 omgångar sen. Men med dom chanser Atalanta brände i 1a halvlek så är det bara ren otur att man inte vann den matchen...

Atalanta har en ganska bra startelva, det enda "avbräcket inför denna match är väl att Riccardo Cazzola inte kan starta pga avstängning men annars så har man ganska full trupp förutom dom långtidsskador man har på 3 spelare. Men det är inte direkt några stjärnspelare det inte så det är inga problem.

Med spelare som Denis, Moralez, Schelotto, Bonaventura, Carmona och Cigarini kan man skapa en hel del chanser framåt och är man bara tillräckligt effektiv så borde det gå vägen. För bakåt är man vanligtvis ganska stabila speciellt med en så bra målvakt som Andrea Consigli. Man har ju även en landslagsspelare till vänster i backlinjen, nämligen Peluso.

Troliga startelvor:
Sampdoria (4-3-3):
Romero
Silvestri-Rossini-Gastaldello-Poulsen
Soriano-Tissone-Poli
Eder-MaxiLopez-Estigarribia

Atalanta (4-4-1-1):
Consigli
Bellini-Stendardo-Manfredini-Peluso
Schelotto-Carmona-Cigarini-Bonaventura
Moralez
Denis


Jag spelar 6,5/10 Units på Atalanta DnB till det fina oddset 2.40 @ Nordicbet

Lycka till ifall ni väljer att rygga, jag kom ju äntligen på rätt köl bland rekarna här i och med Hannover Ö1.5 Mål på lördagen. Hoppas kunna fortsätta med ännu en vinst, gått ganska så bra annars denna säsong.

Twitter @jagbaraforlorar

EDITERAD 2012-11-04 02.39:35

This is the stats tab
This is the post tip