Yr.no är en pålitlig vän som alltid levererar, och kan användas som allra bäst när det handlar om bandy utanför dessa tråkiga hallar.
Så här ser det ut i Kungälv för lördagen:

http://www.yr.no/sted/Sverige/V%C3%A4stra_G%C3%B6taland/Kung%C3%A4lv/

7-8 plusgrader och möjligt med lite fukt från luften. Det ger inga större chanser till att försöka spela bra bandy, det vill jag lova.
Förra säsongen var det inte heller speciellt bra förutsättningar när dessa lag möttes på Skarpe Nord, och den gången var det Sirius som bemästrade de trassligare förhållandena allra bäst och vann med 3-0. Man nollade helt enkelt hemmalaget.
Precis som då så finns nu Olle Gabrielsson kvar i tränarstaben, då som assisterande, nu som huvudansvarig, huvudsaken är dock att han vet vilka knappar man ska trycka på för att störa Kungälv på Västkusten.

Nu är det inte bara i fjol Sirius har gjort bra resultat på SVÅRSPELADE Skarpe Nord. Två vinster, en oavgjord och en förlust sedan Kungälv tog klivet tillbaka till eliten. Får betraktas som helt okej. Eller, men än okej.

Två bortamatcher hittills för Sirius och två segrar. Visst, att åka till Motala och vinna, det kan jag också göra med ett sällskap av tio halta tvättbjörnar. Däremot, att som förra fredagen bege sig till Västerås och med mersmak åka hem med vinst 4-3, det är inget annat än starkt. Min bild av Sirius den här säsongen är att man kanske, kanske är något bättre än vad folk vill tro.
Det finns trots allt lite Eskhult, Fall, Mayborn och Broberg att laborera med. Det plus ett taktiskt huvud i tränare Gabrielsson.

Jag menar inte på något sätt att Sirius åker ner och spelar brallorna av Kungälv. Jag menar inte ens att man vinner den här matchen.
Men med tanke på på vädeförutsättningarna så kan vi förvänta oss ett ställningskrig från matchminut ett, och målen lär knappast hagla in, åt något håll.
Men med tanke på linan +2,5 så behövs det inte. Kungälv kan trots allt vinna 4-2, så är vi ändå hemma.
Byt ut fyran mot en trea så har ni mitt tips. Och spelet i hamn.

This is the stats tab
This is the post tip