Speltips

Speltips Djurgården v Västerås

Sport: Ishockey Spelstopp: 2012-11-12 19:00 Spela här

Speltips Djurgården v Västerås
Land: Sverige Liga: Hockeyallsvenskan
Odds: 2,85 Speltips: 2
2012-11-12 19:00 Djurgården v Västerås 2 2,85 holms

Allvarligt talat. Nu sitter siffrorna som dom gör bara för att Djurgården heter Djurgården och ingenting annat. Det är dagens sanning och ingenting annat.
Alla som följt den första fjärdelen av hockeyallsvenskan vet att Djurgården är fiaskolaget nummer ett, hittills. Det är inte för inte var och varannan krönika i våra två största kvällstidningar har handlat om Challes vara eller ickevara i klubben. Inte direkt så att man lottar fram ämnena från en dag till en annan.
På 19 spelade matcher har laget bara mäktat med 44 gjorda mål. Det är i ärlighetens namn en overkligt värdelös siffra för ett lag som trillade ur elitserien i fjol och som inte hade några andra planer än att ta klivet tillbaka så snabbt det bara gick.
Som det har sett ut hittills så ger jag Djurgårdens IF NOLL procents chans att spela sig igenom både en allsvenska och en kvalserie med slutdestination elitserien. Noll. Inte en eller två procent.

För Västerås del är det mer muntert. Flr ett lag som tappade hela sin producerande förstalina från i fjol så kom NHL-lockouten som en skänk från ovan då Mikael Backlund och Patrik Berglund kritade på. Och det är ju två herrar som har gjort en sådan enorm skillnad att det knappt går att beskriva.
Eller, det är klart att det gör. Väljer att göra det i siffror.
Mikael Backlind. 10 spelade matcher. 19 poäng.
Patrik Berglund. 15 spelade matcher. 16 poäng.
Att det inte är svårt att integrera herrar som vet hur tröjan passar sedan tidigare, det är ju ett som är säkert.
Man parkerar i detta nu på en tredjeplats i tabellen, elva poäng före Djurgården. Och det efter bara spelade 19 matcher. En fjärdedel. Då är faktiskt, ursäkta språket, elva poäng jävligt mycket.
Så, nog är det skumt att oddsen sitter som de sitter, va?

För Västerås del så har man nu också fått in ett jättevapen i det offensiva spelet. Tim Heed är inlånad på obestämt tid, och vad han kan i powerplay på den här nivån, det är vi många med avundsjuka blickar som har fått erfara förr. Använd honom rätt och det är ett kanontillskott. Utan tvekan.

2,85 på Västerås. Jag hade kanske kunnat gått med på att splitta 2,35 - 2,35. Även då hade VIK:s odds vart intressant, hade personligen satt Gurkjävlarna som knapp favorit här, trots bortais ...

holms - 12 November, 2012, 09:33

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
JNilsson - 2012-11-12 18:35:36

I morse meddelade Djurgården att Patric Hörnqvist har skrivit på för spel i en månad. Och nu är också klart att comebacken i Dif-tröjan sker i kväll. Hörnqvist finns med i laguppställningen mot Västerås och står uppskriven i andrakedjan tillsammans med Gabriel Landeskog och Pontus Åberg. källa AB

Tror dock som holms 2an finns inget värde i 1an.

holms - 2012-11-12 11:04:07

Hörnqvist möjligen spelklar för Djurgården blippade precis upp i luren. Det ändrar dock inte grundtipset.