Speltips

Speltips Panathinakos - Ilsiakos

Sport: Basket Spelstopp: 2012-11-12 18:00 Spela här

Speltips Panathinakos - Ilsiakos
Land: Grekland Liga:
Odds: 1.90 Speltips: Under 146.5
2012-11-12 18:00 Panathinakos - Ilsiakos Under 146.5 1.90 Pikachu

Inte skrivit något här på ett tag, då jag haft enormt mycket att göra i plugget. Men nu ser det ut att lugna ner sig framöver och då kommer det också bli mer tid för att reka. Dagens spel hämtar jag från den grekiska ligan!

Panathinaikos gästas ikväll av Ilsiakos och det är två lag som inlett ligaspelet på ett väldigt svagt vis. Vilket egentligen var ganska väntat
då Panathinaikos är ett helt annat lag denna säsongen jämfört med tidigare och Ilsiakos är ett ständigt återkommande bottenlag i den
grekiska ligan.

Som jag skrivit om i tidigare rekar så har Panathinaikos genomgått en stoor förändring i spelartruppen inför denna säsongen, då man drabbats hårt av det ekonomiska läget i landet. Truppen har tappat ofantligt mycket i klass och rutin och man ska nog inte förvänta sig alltför mycket av laget denna säsongen. Ilsiakos är som jag nämnde tidigare ett notoriskt bottenlag i den grekiska ligan, då man säsong efter säsong balanserar kring nedflyttningsstrecket. Man består till stora delar av inhemska spelare, kryddat med tre stycken amerikaner. Man har ingen direkt stjärna i laget, utan man förlitar sig till laget som enhet.

Nu då över till vad jag grundar detta spelet på!
Panathinaikos och Ilsiakos är de lag som producerat minst antal poäng i hela ligan på de inledande fyra omgångarna, där hemmalaget stått för 291 poäng och bortalaget för 246 poäng. Ironiskt nog så toppar dessa båda lagen dock den defensiva statistiken, då man även har släppt till minst poäng i hela ligan. Hemmalaget har släppt till 242 poäng, medan bortalaget har släppt till 267 poäng.

Lagens resultat hittills:

PANATHINAIKOS:

Ikaros (b) 68-72
AGO (h) 92-50
Olympiakos (h) 60-64
Aris (b) 71-56


ILSIAKOS:

AGO (h) 66-72
Aris (b) 63-64
Kolossos Rhodes (h) 49-65
Kavala (b) 68-66

Inget av lagen har alltså klivit över linan på de inledande fyra matcherna och när man nu möter varandra så tror jag chanserna är goda till att man kommer hålla sig under den ännu en gång. Panathinaikos ska givetvis gälla som stora favoriter i matchen med hemmaplansfördel och allt. Med det spel som Ilsiakos visat upp hittills så kan jag inte se hur man ska kunna komma upp i mycket mer än max 60 poäng, samtidigt som jag kan tänka mig att Panathinaikos kommer landa någonstans kring 80 poäng. Ännu en faktor som talar för detta spel är att Panathinaikos har en mycket viktig match mot Real Madrid i Euro League på torsdag och om man har en betryggande ledning i denna matchen så kan jag tänka mig att man väljer att rotera lite för att spara sina bästa spelare till torsdagens match.

Pikachu - 12 November, 2012, 13:10

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!