Speltips

Speltips Mora v Karlskrona

Sport: Ishockey Spelstopp: 2012-11-16 16:00 Spela här

Speltips Mora v Karlskrona
Land: Sverige Liga: Hockeyallsvenskan
Odds: 1,65 Speltips: 1 -1,5
2012-11-16 16:00 Mora v Karlskrona 1 -1,5 1,65 holms

Ni som såg Örebro v Mora i torsdags såg vilken jävla energi Mora kom ut med efter den sköna derbyvinsten över Leksand då segermålet gjordes med bara några sekunder kvar.

Om nu taket har lappats ihop efter att det lyfte vid segermålet senast så ska det spelas match hemma mot Karlskrona. Och det är ju inte direkt samma kopp av te som de två senaste motståndarna, om vi säger så.
Mot Örebro i torsdags så kom man ut och spelade brallorna av hemmalaget under den första perioden. Det var ovant att se, för det är inte ofta det händer Örebro i sin egna hemmaborg, det ska gudarna veta.
Dalmasarna med magnifika Anze Kopitar i spetsen klev upp och gav inte Örebro en chans till några vettiga uppspel, när man sedan fick kontroll på pucken i Örebros zon så skapade man ett jävla tryck tack vare rappa rör och en fantastisk energi. Man gjorde helt enkelt Örebro dåligt.
Nu föll man snöpligt med 4-3 efter sudden, och man kan bara fantisera hur uppretat Mora är nu, och att kommande motståndare nu ska få sota för vad som hände i Närke.

Och den motståndaren heter Karlskrona. Den hopplösa jumbon med endast 12(!!!) inspelade poäng hittills och inte ens två gjorda i snitt per match.
Till matchen här är det än mer trassel som uppdagats. Till spelarna som redan saknats sedan tidigare så kan man nu lägga till Christan Magnusson, Andreas Elofsson och André Brendheden på minuskontot. Om jag räknat rätt så är minst fem ordinarie forwards borta.
Och när man nu är så tunna framåt, då blir det inte lättare av att backarna vimsar omkring i egen zon så motståndarna hela tiden får enkla mål. Det här är inte division ett, det har Karlskrona nu fått erfara.
Jag skrev inför säsongen att jag gillade satsningen att behålla i stort sätt samma lag som tog laget upp, men att det var tveksamt om det skulle hålla. Svaret har vi nu fått rätt rejält, eller hur?

Visst, efter jul så kommer poängsnittet att bli bättre, man är sakta men säkert på rätt väg. Men här, i Dalarna, utan en massa tunga pjäser, då är man HELT chanslöst.

holms - 16 November, 2012, 21:55

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!