Provar igen med ett underspel på bandyn. Senaste reken gick såklart åt helvete, men efter den har min teori om underspelen när mittenlagen möter varandra suttit som vanligt igen.

klipper ut nedanstående från förra reken

Tar man bort årets fyra förmodliga giganter (SAIK, Bajen, Edsbyn och Villa) + VSK och Broberg som också har rätt målglada matcher. Och om man även räknar bort slagpåsarna Motala och framförallt Ljusdal är det tight, målsnålt och tätt för de resterande 6 lagen i mellanskiktet.

När dessa 6 mittenlag mött varandra har matcherna slutat följande:

GAIS- vetlanda 2-2,
Sirius- GAIS 2-5,
GAIS- Bollnäs 1-3,
Vänersborg- GAIS 4-3,
Vetlanda- Kungälv 1-2,
Kungälv- Sirius 4-4,
Sirius- Vetlanda 1-2
Bollnäs- Kungälv 2-2.
Vetlanda- Bollnäs 6-4 (senaste reken som gick åt hvete..)
Kungälv- Vänersborg 2-2
Vänersborg- Vetlanda 4-2

Trenden är väldigt tydlig, bara i 2 dessa 11 matcher har slutat över 7,5 mål.

Den här matchen mellan två lag som jag tror är rädda att förlora sedan förra omgångens förluster, Bollnäs fick däng mot Vetlanda och Sirius lyckades förlora mot Ljusdal, tror jag på en defensiv och tight match, och två lag som är livrädda att blotta sig bakåt.

Nu är linan sänkt till u6,5. På den linan har 4 av de 11 matcherna slutat över 6,5 mål. Men istället är oddset 2 (även om jag mycket hellre skulle föredra u7,5 till runt 1,75 ist..)

Jag tycker iaf. det är bra spelvärde i detta. Missar jag denna skall ni slippa få nån bandyrek från min sida på mycket länge..

Sedan tycker jag att de är ett skämt att Bollnäs bara ger 1,4 för vinst och detsamma med Edsbyn mot Västerås. Sätter en minipeng på 2orna där istället till 4,1 resp. 3,80 (går säkert att hitta högre) Tror på tighta matcher och visst ska hemmalagen vara favoriter, men inte såhär stora.

Kommentera gärna och rygga på egen risk.

EDITERAD 2012-11-21 17.57:29

This is the stats tab
This is the post tip