Ja då hade jag tänkt att skriva min första rek här på rekatochklart.

Therese Johaug som äntligen hittat hem tekniskt kommer bli en stor utmanare till den totala världscupen i år. Förra helgen vann hon både 10km Fristil och 10km K i den norska premiären i Beitostölen. Fristilen vanns 9sek före fjolårets totalvärldscupsvinnare Marit Björgen. Klassisktloppet vann med hela 52sek och visar att Johaug blivit starkare till denna säsong. Det som var mest överraskande var dock sprintloppet där Johaug kom 4:a. Johaug har aldrig tidigare varit en bra sprinter utan tappat massvis med poäng där mot sina huvudkonkurrenter Björgen och Kowalczyk.

Årets Tour de Ski har minskats från 8 till 6 etapper varav en sprint har tagits bort. Detta gör att touren kommer bli tightare i år. Samtidigt är hon helt överlägsen på final climb. De senaste två åren har hon varit klart Snabbare än både Kowalczyk och Björgen uppför avslutande Alpe Cermis. Och vinner man touren, ja då vinner man ofta totalen.

Lägg därtill att Björgen gått ut i media med att hon kommer avstå en hel del lopp i världscupen för att komma formtoppad till VM. Lycka till vid rygg!

EDITERAD 2012-11-23 17.54:36

This is the stats tab
This is the post tip