Speltips

Speltips Asplöven v Västerås

Sport: Ishockey Spelstopp: 2012-11-25 16:00 Spela här

Speltips Asplöven v Västerås
Land: Sverige Liga: Hockeyallsvenskan
Odds: 1,85 Speltips: 2
2012-11-25 16:00 Asplöven v Västerås 2 1,85 holms

Hofors, Leksand, Västerås, Södertälje, Mora och Djurgården. Nu börjar jättarna visa varför man från början klassats som topplag. Plumparna i protokollet blir allt färre, hemmamatcher vinns med finess medan bortamatcherna vinns på klassisk bortaspelsrutin. Det gäller alla bortsett från det förstnämnda laget som ingen egentligen trodde på, men som går likt ett godståg ändå.
Alla lag har också mött alla minst en gång, så man vet vad det handlar om. Inga obehagliga överraskningar finns att springa på.

Så den sista meningen blir viktig här. Konkurrensen om de tre första platserna i serien som leder till en eftertraktade kvalserien är sylvass. Handlar om 6-7 lag som både har viljan och kunnandet att aspirera där uppe. Och hur alla andra än tjatar om att det är en serielunk med alla omgångar så är det rent skitsnack. När hockeyallsvenskan går in i sin sista runt framåt tidig vår så kommer den sista omgången att gälla MASSOR. Både att komma topp-3, och dessutom att få en bra placering 4-7. Varenda poäng i grundserien här och nu blir lika viktig som när vissa lag kommer att spela en sistaomgång med kniven mot strupen.
I och med att så många lag nu är med och krigar om platserna däruppe så har det sporrat övriga topplag att göra mer noggranna insatser, att varje match är som en playoff-match.

Västerås är ett sådant lag. Man jublar varje dag över att NHL-lockouten fortgår. För utan den hade man inte vart topp-sju, men nu när Backlund och Berglund finns i laget och gör precis vad man vill så flyger man där uppe och är nu faktiskt en elitseriekandidat. Så länge dessa herrar spelar i den svartgula tröjan så finns det egentligen aldrig någon grund till att gå emot laget.

Idag Asplöven borta. Man vet att varje poäng är livsviktig och någon risk för underskattning ska inte finnas då man redan klarat av lappskallarna en gång under säsongen.
Dessutom kommer hemmalaget med blytunga skador. Anton Gustafsson, Juha Silvander, Daniel Despotovic och Janne Niinimaa saknas samtliga. Och den sistnämnda hade behövts mer än någonsin för att ta hand om VIK:s stjärnforwards.

Ser framför mig en klassisk bortamatch av VIK. Där Backlund och Berglunds formation gör precis som man vill, medan övriga bara ser till att stänga igen. Bra gameplan för att enkelt manövrera ut ett klart sämre hemmalag.

holms - 25 November, 2012, 09:08

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Luvan14 - 2012-11-25 12:27:23

Köper den, bra rek!

BIKare - 2012-11-25 11:51:23

haha, hofors är inte omöjligt ni får möta i div 2 om ett tag,lite större finess har du väll att hitta på ett namn på storebror, SERIELEDARE