Sacramento Kings - Minnesota Timberwolves


Hemmalaget har en bra form just nu och har gjort tre väldigt fina matcher senaste veckan. Man började med att slå Lakers hemma med 16p, för att sedan möta Utah back-2-back där man snöpligt föll med 2p borta. Man hade ledningen i princip hela matchen men lyckades tappa det 7p-försprång man hade med sig till sista quartern och med 5 sekunder lyckades Jazz avgöra. Kvällen efter möttes man igen, nu hemma i Sleep Train Arena. Sacramento startade bra och hade en 8-0 ledning, men Utah kom tillbaka ganska snabbt och ledde med 5p i halvtid. Efter en väldigt fin 3:e quarter hade Sacramento återtagit kommandot och var i ledning med 8p. Efter en väl genomförd sista quarter hade man drygat ut ledningen och slutresultatet blev 108-97.

Skyttet har stämt väldigt bra de senaste tre matcherna. Man har skjutit över 50% och varit över 100p i samtliga, något man under säsongens tidigare tio matcher endast lyckats med en gång och då snittat drygt 91p/match. Starkt bidragande till denna formtopp är såklart Tyreke Evans som snittat 21p på lagets fyra sista matcher (jämfört med 11.5p i snitt första 9).



Minnesota däremot är inne i en svacka och har nu radat upp fem raka förluster. Detta trots att man haft stjärnan Kevin Love tillbaka de senaste tre matcherna, efter att ha missat säsongsinledningen på grund av en bruten högerhand. Han spelar just nu med ett skydd på handen som han själv säger stör honom då han inte kan böja tillbaka handleden riktigt när han skjuter. Skyttet har för Minnesota inte alls stämt på sistone och man snittar 39% FG de senaste tre matcherna.


Kollar man på inbördes möten har Sacramento vunnit 6 av 7 senaste hemma mot Minnesota och vid seger även vunnit med minst 8p. Jag väljer att tro att den nuvarande formen håller i sig och att Sacramento fixar en hyfsat stabil seger här till ett fint odds.


5% av kassan på Sacramento -2.5 till 2.15 @ Marathonbet (2.12 @ Pinnacle )

EDITERAD 2012-11-27 16.53:39

This is the stats tab
This is the post tip