Speltips

Speltips Dortmund v Manchester.C

Sport: Fotboll Spelstopp: 2012-12-04 20:45 Spela här

Speltips Dortmund v Manchester.C
Land: Internationellt Liga: Champions League
Odds: 2,62 Speltips: City över 1,5 mål
2012-12-04 20:45 Dortmund v Manchester.C City över 1,5 mål 2,62 holms

Först och främst så kan vi konstatera direkt att det var ett under och ingenting annat att inte den första matchen mellan lagen slutade i mer mål än vad den gjorde. Det till trots en sen kvittering av City.
Nu är det andra förutsättningar än sist. Då stod bägge lagen på noll poäng med alla förhoppningar i världen om framtiga europadrömmar. Nu, några månader senare, så har Dortmund säkrat gruppsegern medan City som bäst kan nå Europa League. Och, det vill man väl?

Hur som helst så är det två lag som kommer defensivt försvagat. Rätt rejält, till och med.
Dortmund saknar sina båda defensiva ess till mittfältare Sebastian Kehl och Sven Bender. Lägg till att mittbacken, en jätte i sina bästa stunder, Neven Subotic också missar matchen pga skada.
Det blir klart trassligt för Klopp att pussla ihop det centralt defensivt.
Att man dessutom aviserar att ställa över en del tunga namn (Götze?) gör det såklart inte lättare. Och, inte att förglömma, man BEHÖVER inte ta poäng, allt är redan klappat och klart.

City saknar också en del defensiva pjäser.
Yaya Toure, avstängd. Kolarov, skadad. Clichy, skadad. Dessutom David Silva ny på skadelistan.
Men! Jag antar att man vill spela i Europa även nästa säsong. Det är såklart roligare att spela match torsdagar än att behöva träna.
Men, då behöver man göra mål idag. Och med tanke på avbräcken i Dortmund så kommer lägena absolut att dyka upp.
Om det räcker till seger, det är jag dock inte alls så säker på, men ändå ett relativt skönt odds på City över 1,5 mål.
Man har trots allt gjort sju mål hittills, och det hittar man inte många jumbolag i CL som kan stoltsera på med.

1-2? 2-2? 0-2? 3-2?

holms - 03 December, 2012, 23:08

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Källan - 2012-12-04 21:33:51

Denna rek ser grym ut inför andra halvlek! Hatten av!

Jonas O. - 2012-12-04 20:05:07


Borussia Dortmund v Man City

Borussia Dortmund: Weidenfeller, Kirch, Hummels, Felipe Santana, Schmelzer, Grosskreutz, Gundogan, Leitner, Reus, Perisic, Schieber

Subs: Langerak, Lewandowski, Blaszczykowski, Piszczek, Amini, Gunter, Bittencourt

Man City: Hart, Maicon, Kompany, Lescott, Nastasic, Barry, Javi Garcia, Nasri, Tevez, Sinclair, Dzeko

Subs: Pantilimon, Zabaleta, Aguero, Nimely, Balotelli, Meppen-Walter, Evans

Jonas O. - 2012-12-04 19:59:01

Hart, Maicon, Kompany, Lescott, Nastasic, Garcia, Barry, Nasri, Sinclair, Tevez, Dzeko

Pettson - 2012-12-04 18:03:52

Nej nej nej... Holms menar Dortmund över."1.5 mål":)

/tysk logik:-)

Zaacke - 2012-12-04 17:21:17

Min dumhet? Snarare ni som är dumma som inte förstod min poäng.
Hittar jag på saker? Nä grabben, du grundar tydligen ditt svar på en intervju som du lyckades se i lördags medans jag har sett i stort sätt alla av Mancini's intervjuer, då han säger att det är full fokus på Premier League, tänker man lite själv så förstår man ju att Premier League är viktigare än att kriga för en jävla Europa League plats då dem varit så jävla usla ute i Europa denna säsong.

kunaguero - 2012-12-04 17:15:21

Om City vinner, petar in några bollar eller om Dortmund kör över dem har jag ingen aning om. Men att City har motivation att spela Europa League har jag inga som helst tivel om. Med den spelartruppen dom har är det ett perfekt tillfälle att få spela lite matcher för reserverna. Spelare som Garcia, Sinclair, Dzeko, Zabaleta och Balotelli för att nämna några är säkert sugna på att få lite mer speltid. Som Mancini själv sagt kommer han spela helt olika lag i EL och PL om dom kvalificerar sig idag, eftersom EL spelas på torsdagar istället för CL's tisdagar och onsdagar.

Mattemannen - 2012-12-04 16:57:59

Håller med zacke! City kommer inte ha den motivation som behövs... Ruben: klart han säger så, han kan inte gå runt och säga nåt annat även om det är så, det måste du väl fatta? Dortmund fullständigt ägde matchen senast och när de dessutom ska spela hemma i Tyskland så är det en annan 5a! Enormt tryck och tror inte att Dortmund kommer hålla på några bromsar här inte... Visst oddset kanske är lite högt men samtidigt, det är inte lätt att spela mot Dortmund på bortaplan.. 2-1!

rubensvart - 2012-12-04 13:08:54

Zaacke för fan kom in i matchen nu. Vet inte vilka intervjuer du sett med Mancini men i den jag såg i lördags sa han att det är viktigt för dem att komma till Europa League.

Du kan inte bara hitta på saker så där för att släta över din dumhet.

Zaacke - 2012-12-04 11:41:43

Haha, andas nu grabbar. Gjorde bort mig en aning, men till mitt försvar som inte riktigt kom ut var att jag tror/vet att City kommer lägga all sitt krut på Premier League för att behålla denna plats och inte bry sig om så mycket annat, som dessutom Mancini sagt i flertal intervjuer. Dem kommer inte ha motivation att kriga för att göra mål i denna match eftersom dem har ett extremt tufft schema härnäst. (United på schemat härnäst)
DÄRFÖR tror jag inte att denna rek är speciellt genomtänkt.

Moneyline - 2012-12-04 11:27:11

Zaacke: Dagens skratt! Tack för den

Crofty - 2012-12-04 11:03:43

Zaacke, så extremt ogenomtänkt svar av dig. Snacka om att skjuta sig själv i foten..

En andraplats i PL ger ju CL är ju nästa säsong, en tredje plats för City i CL ger ju Europa League plats denna säsong, ibland undrar man om folk är helt borta..

Zaacke - 2012-12-04 10:47:58

Extremt ogenomtänkt rek..
Vafan snackar du om Europa League för? City skiter la fan i att säkra plats i Europa League när dem ligger på en mycket säker andra plats i Premier League = Direkt plats för CL.

Momo - 2012-12-04 03:48:42

"Först och främst så kan vi konstatera direkt att det var ett under och ingenting annat att inte den första matchen mellan lagen slutade i mer mål än vad den gjorde. Det till trots en sen kvittering av City. "

Lite skumt hur inte nämner att Dortmund totalt körde över City, som hade det riktigt svårt o skapa men speciellt göra mål. Blev en straff till slut, men på borta plan är förutsättningarna (vilket lag dom båda än ställer upp med) såhär:

City kommer ha mindre boll o kommer att skapa betydligt mindre. Dortmund slår alla lag i Världen hemma om dom verkligen går in helhjärtat. Svårt o göra det som klara gruppetta, men City gör knappast mer än 1 mål. Om ens det

dhurst - 2012-12-03 23:44:48

holm, denna rek är lika chanslös som city att ens plocka poäng imorgon. dortmund med hcp är glasklar!