Innebandy-VM har hunnit halvvägs. Gruppspelet är nu avslutat och Sverige har som sagt tagit sig till slutspel. Röda mattan är utrullad till final, inga andra scenarion finns. Finand har även dem gått rätt bra med storsegrar i samtliga matcher. Däremot så har en av deras storstjärnor Tero Tiitu skadad knät. Hur illa det är kan jag inte svara på.
VM-spelen har gått utmärkt där alla tre spelen har gått in med marginal. Långtidsspelet på Rasmus Enström till 6,25 ser strålande ut. Trots en match mindre spelad så leder han interna poängligan med sina 13p. Dock tre matcher kvar. Under VM så smiter vi in med Allsvenskan Norra där jag har hittat ett bra spel.

IK Sirius IBK (-5,5) v Sandåkerns SK @2,05 Svenska Spel

1. IK Sirius IBK 7-2-0 66-26
…
12. Sandåkerns SK 0-0-9 41-76

Då var det dags för överlägsna Sirius att ta sig an jumbon Sandåkern, som åker hela vägen från Umeå ner till Uppsala. Det gör man med vetskapen att man kommer åka på så mycket stryk att man knappt lär tycka det blir kul.

Sirius har seriens bästa spelare i Peter Berlin. En fysiskt stark kille som är otroligt svårfångad. Leder målligan i hela Allsvenskan med sina 17 fullträffar. Spelar ihop med Nordlindh som leverear passning efter passning. Spelar oerhört bra tillsammans och är två av serien vassaste anfallspar tillsammans med Moras duo Walhgren/Edberg. Har även en sniper i Johan Eriksson (11 fullträffar).
Sirius är en kompakt lag med många bra backar också. Man är seriens absolut tätaste lag. Har bara släppt in 26 ynka mål på hela 9 matcher vilket är ruskigt bra. Då har man ändå mött topplagen Umeå och Thoréngruppen, samt Mora borta.

Måste nämna detta vilket är ett minus helt klart, men inte något som ska hota spelet överdrivet mycket. Det är att Sirius grymma målvakt Petter Nilsson är skadad, vilket innebär att en ung lovande målvakt får chansen. Hade jag inte tyckt att han är bra, ja då hade jag inte rört detta spel. Men med honom i mål och ett kompakt försvarsspel ska det inte skilja så mycket. Släpper man bara 22 skott mot Mora borta, ja då har man gjort det riktigt bra.

Sandåkern åker ner till Uppsala med ett dåligt lag. Nu i dagarna har Niklas Blomberg bestämt sig för att inte spela längre. Det är en notorisk målskytt i Sandåkern som gjorde hela 54+8 förra säsongen i division 1. I år kom han upp i 7+4, vilket visar att han har vart med i ¼ av Sandåkerns mål denna säsong. Oerhört stort minus. Sandåkern är riktigt dåliga och kommer åka ut med dunder och brak, vilket redan är klart.

Sirius spelar i Fyrishov, som präglas av en hal plastmatta. Är en svårspelad plan faktiskt och Sirius bemästrar den oerhört bra. Sirius vann bortamötet med 9-3, vilket var i seriepremiären. Nu ska Sirius bara köra över detta lag och rycka mer i toppen. Sirius ska minst 6-7 gånger av 10 spräcka denna lina.

Spelar 3 units på Sirius (-5,5) till 2,05 hos Svenska Spel (Spelstopp Söndag 15:00)

Följ fler VM-spel på twitter: https://twitter.com/Johanssons1990

This is the stats tab
This is the post tip