Speltips

Speltips Arsenal-West Brom

Sport: Fotboll Spelstopp: 2012-12-08 16:00 Spela här

Speltips Arsenal-West Brom
Land: England Liga: Premier League
Odds: 1.67 Speltips: Ö 2.5
2012-12-08 16:00 Arsenal-West Brom Ö 2.5 1.67 RalleArvid

Efter att både Champions och Europa-Leagues gruppspel avgjorts i veckan är det återigen dags för en fin Premier League-helg. Söndagen kommer bli magisk men varför inte börja där det börjas bör, med lördagens lite objektivt sett svalare matcher (underbart dock att samtliga omgångens matcher spelas vid traditionell 3.00-tid här). Match här uppe i Holloway 500 meter från mitt hus och jag känner mig trygg i reken jag tar mig an, framförallt då jag kommer med fint självförtroende efter samtliga mina tre vecko-rekar satta.

Två lag i samma ände av tabellen men där ett lag har överraskat oerhört positivt och där ett lag av många anses som något av en besvikelse. Själv är jag inte alls förvånad utan tycker att Arsenal med den (bristande) förmågan Wenger ÖVER ALLA SINA ÅR har visat att han besitter vad gäller att bygga en defensiv.

Arsenal fick stryk senast borta i Grekland men matchen betydde inte så mycket som många tycks tro. Skillnaden mellan en andraplats eller gruppseger i CL betyder faktiskt inte så hiskeligt mycket. Vad som däremot betyder mycket är att man senast i ligan mot Swansea hemma fick stryk med 2-0. Något sådant accepteras inte en gång till och framförallt accepterar inte alla turisterna på Emirates att åka därifrån utan att ha fått se sitt lag göra mål.

West Brom har två raka förluster men offensiven är fortfarande fin och den stundande drabbningen passar laget utmärkt taktiskt (framförallt på bortaplan). Att inte få hål på Stoke (senast 0-1) är absolut ingen skam och detta fenomen vet jag av föregående matcher och spår jag i kommande matcher vara ett stort undantag från regeln att West Brom gör mål i sina matcher.

Vanligtvis på Emirates blir det över 2.5 mål och senaste 0-2 matchen var ett stort undantag från all logik i alla dess aspekter. Dels att ett nederlagstippat bortalag vinner och dels att Arsenal inte gör mål. Att detta ska hända två gånger i rad ser jag som oerhört orealistiskt.

Arsenal gör mål alltså och Arsenal har ett dåligt försvar mot ett West Brom som har gjort 24 mål på 15 matcher och vars 15 matcher har slutat med över 2.5 mål 9 gånger.

2.9 mål gjorda i snitt i de drabbningar som Birmingham-laget varit inblandade i denna sässen och 2.7 är samma facit vad gäller Arsenal. Varför skulle jag ha något annat att anse om utgången i denna match än över 2.5? Kanske inbördes möten på sistone? Nejdå, snarare tvärtom!

De fyra senaste mötena lagen emellan: inte direkt målsnålt va?
2-3
3-0
2-2
2-3

Över 2.5 mål spelas till 1.67 på bet365 .

Lycka till lads!
För mer tankar kika in på min twitter: @RalleArvid

RalleArvid - 08 December, 2012, 06:40

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!