Det går ju inte att bortse från faktumet att Södertälje lyfte från botten efter att Matt Read och Calle Hagelin kritade på för klubben.
Och det är ju inget att höja på ögonbrynen nämnvärt mycket för eftersom det handlar om två väldigt, väldigt bra hockeyspelare.
Men, Hagelin droppade tillbaka till USA på rehab och nu har även Matt Read försvunnit. Och ingen, varken du eller jag, kan säga hur hårt det påverkar laget att ingen utav stjärnorna nu finns disponibel. ATT det kommer att bli sämre, det vet vi, men hur mycket?
Personligen är jag helt inne på att vi får se en reaktion direkt. Matt Read lämnade trots allt kringlorna med 24 poäng på 20 matcher, det är ingenting du skojar bort.

I Västerås-lägret så lyser det en revanschlusta som sträcker sig längs hela E20 och dom 12 milen som skiljer städerna emot.
Södertälje har nämligen två segrar på Västerås den här säsongen. Dock två klart orättvisa segrar. Det ska sägas. Man har diskuterat igenom det här mer noggrant är normalt och tänker absolut inte gå i samma fällor som tidgare.
Vill minnas att vid förlusten i Axa Sport Center så sköt Vik nästan dubbelt så många skott som SSK.
En orsak till att det inte trillade in fler puckar för Västerås del kan såklart vara att ett stycke Mikael Backlund inte fanns tillgänglig då.
Det är han däremot nu. Med sina 27 poäng på 20 matcher. Det skojar du heller inte bort.

Det är dags för revansch nu. Pucken kan helt enkelt inte studsa häxmässigt för Västerås en tredje gång.
Medan Södertälje tappat sina ess så blir Västerås båda jokrar bara bättre och bättre.
Helt fel favorit fel i mina ögon och tvåan hade jag, efter diverse spelarrokader, spelat ända ned till 2,00.

Kanske inga 9-0 som igår. Men väl ... 1-4?

This is the stats tab
This is the post tip