Speltips

Speltips Sverige - USA

Sport: Ishockey Spelstopp: 2013-01-05 14:00 Spela här

Speltips Sverige - USA
Land: Liga: JVM
Odds: 1,90 Speltips: -0,5 USA
2013-01-05 14:00 Sverige - USA -0,5 USA 1,90 wanis

Sverige – Usa JVM U20
+0,5 -0,5

Årets JVM final består av ett övervärderat Sverige mot ett undervärderat USA.
-Hur kommer det sig då?
-Jo vi börjar från början.

Sverige möter Tjeckien i sin första match i gruppspelet och vinner med 4-1. Borde varit 4-0 eftersom vi släpper in en slarvig puck i dom sista sekunderna.
Vi pangar 41 skott och göra mål, ca ett mål var tionde skott, inte så bra. Tjeckien som varje år kommer med en trupp med spelare men aldrig med ett lag. Bara massa lirare som spelar för sig själv. Vi spelar sex minuter powerplay i första perioden tack vare Musil som satt utvisade alla 3 ggr. Vi gör ett mål i PP det andra i 4 mot 4.

Usa spelar sin första match mot Tyskland, vinner med 8-0. Inte så mkt att säga. Tyskland är inte helt värdelösa, eller jo men dom gjorde tre mål på kanada i alla fall.

Sveriges andra match i gruppen är mot JVMs överraskande lag Schweiz.
Vi spelar 2-2 efter fulltid, gör ett mål i PP släpper in ett i BP. Lyckas vinna på straffar till sist. Den här matchen ska vi ju vinna på fulltid, men jag ger ändå mkt cred till Schweiz som spelat jäkligt bra under turneringen och stod nästa för en skräll mot Ryssland i kvarten. Men fortfarande så övertygar inte Sverige med sitt spel.

Usa möter Ryssland i sin andra gruppspelsmatch och får stryk med 2-1.
Alla målen i matchen görs i PP. De två svenska domarna som bestämt sig för att blåsa ganska så kraftigt i den första perioden, totalt 10 utvisnings minuter i första perioden, var av 8 minuter i box play för USA och dom släpper bara in 1 mål i första perioden.

Sverige – Lettland
Visst det blir vinst med 5-1, men det är fortfarande inget som glänser om Sverige.
Alla som spelat mot Lettland har vunnit med minst 5 mål, förutom Tjeckien som vann med 4-2. Schweiz vann med 7-2 och Tyskland petar in 5 kassar på det sämsta laget i JVM. Lettland hade totalt 20 minuter med utvisningar i den här matchen och sverige lyckas göra 5 mål där 3 är i PP. Fyyy faaaan vad dåligt som Heeden hade sagt.

USA – Kanada
Stryk igen för USA med 2-1. Inte så rolig match, väldigt avslagen tyckte jag av det jag såg. Inte horribelt dåligt att förlora med 2-1 mot Kanada i gruppen.

Sverige – Finland
Det första riktiga motståndet för Sverige. Vilken öppning, vi tar ledningen med 3-0 och det här ser ju riktigt bra ut! Men lika snabbt som 3-0 står det 3-3. Lasse i Sveriges mål byts ut efter en monster räddning. Dom tar sig kragen och vinner med 7-4. Bra gjort! Men inte så bra att tappa 3-0. Sverige vinner gruppen och är klara för semi.

USA spöar skiten ur Slovakien i sin sista grupp match och vinner med 9-3. Inget oväntat, bara bra att hänga nio kassar. USA slutar 3a i sin grupp och får spela kvartsfinal.

Usa kvartsfinal mot Tjeckien. Usa vinner övertygande med 7-0 efter ett mål i första, fem i andra och ett i sista. Fem mål i PP kan tilläggas, USA vidare till semi där Kanada väntar.

USA – Kanada
Usas absolut bästa match under hela turneringen. Usa skjuter åtta mer skotten än Kanada (42-34) och gör 4 mål mer. Efter första perioden sa jag till skinnar att Subban kommer bli utbytt i tredje, men ack så fel jag hade när han fick lämna redan i andra. In kom en bättre keeper. Nu blir det lite skryt, men inför VM när jag gjorde min rek på Kanada skrev jag ”flaxig keeper, ostabil?”. Han har ju gjort några bra matcher också så ska inte säga att han var usel. Hur som, Usa såg jävligt bra ut, fart framåt och bra bakåt, ÖS.

Sverige i semi mot hemmanationen Ryssland.
Bra öppning igen av Sverige, tar ledningen med 2-0, spelar mycket bra i första. Ryssland kommer tillbaka efter en usel första period, gör 2-1 och 2-2. Vi har tappat ledning igen. Vi skjuter 41 skott mot Rysslands 29, ineffektivt. När det blev 2-2 och vi behövde någon som kunde kliva fram så fanns det ingen. Vi är inte riktigt med bakåt i sistaperioden och lika i sudden death. Ryssarna kom med fart i anfallen och svenskarna åkte bakom. Sverige anföll med en man och fick inte fast pucken i anfallas zon. När vår första kedja var inne var vi som sämst, slarvigt backspel och Filip Forsberg gjorde ingen spec nytta i sudden. Vi hade behövt att han klev fram och visa lite och tänt grabbarna då. Men vi lyckas vinna på straffar, vilket var starkt.

Slutsatsen
Sverige kommer lätt till final för dom hamnade i en väldigt lätt grupp och med lite tur vinner mot Ryssland i semin. Usa kommer i svåra gruppen får stryk mot både Ryssland och Kanada men gör något som dom inte gjort tidigare år. Nämligen vinner matcher när det gäller, dem är bäst när det gäller i år. Sverige har inte mött någon och inte övertygat mot de sämre motstånden, tappat ledningar men ändå vunnit. Det hade varit kul med 2 raka JVM guld men dom håller inte mot staterna. Usa är bäst i box play och bäst i powerplay. Ser sjukt bra ut framåt, bakåt och har en riktigt bra keeper. Kommer lätt ta USA till -0,5 och 1,90 i odds.
Slut

wanis - 05 Januari, 2013, 07:16

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Guilty - 2013-01-05 13:38:06

Och just därför lär Sverige vinna idag.. Grymmt odds på juniorkronorna som bara måste testas, finns inget som helst värde i att lira USA, enligt mig vartfall