Speltips

Speltips Leksand v Västerås

Sport: Ishockey Spelstopp: 2013-01-09 19:00 Spela här

Speltips Leksand v Västerås
Land: Sverige Liga: Hockeyallsvenskan
Odds: 2,25 Speltips: 1 -1,5
2013-01-09 19:00 Leksand v Västerås 1 -1,5 2,25 holms

Ja, det är väl bara att konstatera att Karlskrona är för dåligt och att Karlskoga är Sveriges största sensation på många, många år. Vad gäller allt.
Lagen gjorde sitt trots avsaknaden av sina NHL-proffs och jag fick stå med dumstruten på.
Men, jag ger mig inte ...

... 28:e december rekade jag Djurgården X2 borta mot Västerås till ett alldeles för högt odds.
Kan läsas här, för den som vill: http://www.rekatochklart.com/rekar/20290/
Mycket byggdes på att Mikael Backlund var avstängd och att en ensam Patrik Berglund inte skulle klara av att lotsa detta klart mediokra hockeylag på egen hand. Vilket han inte heller lyckades med.
Mikael Backlund var dessutom avstängd matchen efter borta mot Malmö, och även där föll Västerås.

Och om laget tappade en oerhörd slagkraft utan den ene, ja då kan vi ju alla förstå hur det kommer att se ut när ingen nu finns tillgänglig.
Så vitt jag vet har inga värvningar än så länge gjorts, den man hade räknat med (och så gjort i 1 1/2 månad) var Conny Strömberg, men han har som bekant kritat på för Örebro. Så Västerås är tillbaka på ruta ett och kommer nu att få leta med ljus och lykta efter snubbar som med en bråkdel ska försöka ersätta duo Berg/Back.

Om Västerås är brandskattat till topp nu, så är det tvärtom hos Leksand som spetsar till sin offensiv ytterligare när nu Filip Forsberg och Jacob De La Rose finns med i laget.
Jag tyckte personligen att man hemma mot Djurgården gör en första period som mycket väl kunna ha gett 3-0, ja kanske 4-0, och då en avgjord match.
Men Chet Pickard i Dif-buren ville annat och löste med både skicklighet och flyt så att Stockholmarna fortfarande var med i matchen, och sedan gick det som det så ofta går när det bättre laget inte får in pucken.

Förväntar mig att Leksand trummar på ett liknande sätt även nu. Och inte fan misslyckas man väl för andra gången på kort tid med att trycka dit puckarna?
Men och andra sidan, hoten från Västerås är nu såpass små att man kanske löser det här ändå, trots en radda missade målchanser. Säkrast vore dock att göra en femetta så man slipper svettas in i det sista ...

holms - 08 Januari, 2013, 20:03

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
JNilsson - 2013-01-09 15:37:14

Glöm inte att Västerås har allsvenskans bästa målvakt!