Speltips Chelsea-Swansea

Sport: Fotboll
Spelstopp: 2013-01-09 20:45
Land: England
Liga: Ligacupen
Odds: 1.73
Tips: BLGM
Igår gick min rek från fullständig jackpot (1-1) med 15 minuter kvar till praktfiasko då 2-1 betydde miss på samtliga fronter. Nya tag idag såklart, som alltid!

Swansea är det bästa lag som kommit upp från Championship på väldigt länge (men ge Big Sam ett nytt kontrakt och det blir ändring på det inom kort). Man spelar oerhört positiv fotboll och har så gjort med båda Martinez efterträdare sedan han byggde upp den taktiska dispositionen i laget. Dessutom har man gjort Premier Leagues bästa värvning denna säsong i Michu.

Benitez är känd, förutom att han är den minst omtyckte managern i världshistorien av sina egna fans, också känd för att rotera väldeliga. Ikväll tror jag vi får se en Chelsea-startuppställning ganska långt ifrån den som skulle spelat i en Champions League-final (as if) och defensiven har varit ganska bräcklig under en lång tid. Eller, ibland har det sett riktigt stabilt ut men ibland också den diametrala motsatsen.

Med rotations-glada tränare brukar det ofta vara stabiliteten och balansen i de bakre leden som drabbas. Offensiven går ofta bra oavsett eftersom hungriga spelare kommer in och kan ha mer fria tyglar och gå in och ösa på. Att växla mellan centrala gestalter i defensiven för att man vill experimentera/för att man måste är dock sällan något som ger positiva effekter.

Swansea däremot gör nog det mesta för att skaffa sig ett positivt utgångsläge inför returen för att sedan kunna ta sig till Wembley. Visst, en titel är en titel men ingen ska komma och säga att en enda spelare/ledare/supporter i Chelsea vill ha en liga cup-medalj runt mer än enda person tillhörande/sympatiserande för Swansea.

Chelsea har en fantastiskt fin form ur en aspekt då mycket mål har gjorts och trepoängarna har börjat trilla in, men man förlorade också mot QPR senast i ligan HEMMA med 1-0 och man låg under med 1-0 mot Southampton i cupen senast innan man vände på steken och slaktade dem. Swansea har en hel del kryss på slutet men det mot bland annat Mancehster United och Arsenal. Man gör så gott som alltid mål och ja, man släpper så gott som alltid in mål likväl.

Senaste två mötena mellan lagen har slutat 1-1 båda två. Dessförinnan på Chelseas Stamford bridge 4-1 till Chelsea. Ser ni mönstret? Jo, i 100% av de lagens möten har båda lagen gjort mål. Detta dessutom i ligan. Nu i första matchen av ett dubbelmöte i ligacupen tror jag att chanserna till att detta sker är minst lika stora.

1.73x för Båda lagen att göra mål hos Ladbrokes är godkänt.

Lycka till lads!
Twitter: @Rallearvid
Spela på Chelsea-Swansea hos Ladbrokes
Spela nu
RalleArvid - 9 Januari 2013 - 09:56
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Littlesnowman - 2013-01-09 15:12

Finns trupper redovisade någonstans?
Kommer Michu till spel?
Ös på med all info ni ev. har :)

Betsafe Bonus

100% bonus upp till 1500

Unik startbonus för Rekatochklarts läsare! 100% upp till 1500 kronor!

Nästa speltips: