Speltips

Speltips Playoffs

Sport: Välj sport Spelstopp: 2013-01-13 19:00 Spela här

Speltips Playoffs
Land: USA Liga: NFL
Odds: Div Speltips: ML m.fl
2013-01-13 19:00 Playoffs ML m.fl Div ATLaggeah

Till helgen så är det Divisional Round i NFL, dvs Conference semi-finaler. Jag vänder mig mot NFC och ser två ML-spel som jag tycker är riktigt bra.

Packers Offensiv bjöd verkligen upp till dans men defensiven lyckades inte stoppa 49ers överhuvudtaget och defensiven överlag i packers var det sämsta jag sett på hela säsongen. Slutresultatet skrevs till 45-31 till 49ers. Tyvärr satt inte Packers ML till 2.25, men det lägger vi bakom oss och blickar fram emot "The Main Event" och helgens bästa!

Atlanta Falcons ML 1.71 (helgens bästa) SPELSTOPP 19:00 SÖNDAG KVÄLL

Nu vidare till den andra matchen och det bästa spelet enligt mig. Atlanta Falcons ML till 1.71. Kickoff 19:00 söndag
Jag ska börja med att säga att jag är ett diehard Atlanta Falcons fan. Så på grund av detta brukar jag mig hålla borta från Falcons matcher då det under förra säsongen blev ett par "dubbla besvikelser". Men Atlanta Falcons är ett av dom allra bästa hemmalagen i ligan. Matt Ryan QB i Falcons har endast 5 förluster i Georgia Dome under hans 5 år i ligan. Han är alltså 37-5 i Georgia Dome och i år kom det bara en förlust på hemmaplan. Denna var i sista omgången i en ABSOLUT obetydelsefull match mot Tampa Bay Buccaneers. Jag såg denna matchen såklart och i första halvlek så såg det ut som att spelarna var rädda för att skada sig. När de sedan kom ut ur omklädningsrummen för andra halvlek så visade dom upp lite av det spelet som jag hoppas att få se på söndag. Falcons började säsongen utmärkt och hade en liten dipp under mitten av säsongen men lyckades ändå hamna på smått fantastiska 13 vinster och 3 förluster vilket var bästa i hela ligan tillsammans med Denver Broncos.

Seattle Seahawks är också ett av ligans bästa hemmalag. Problemet för dom är att matchen spelas i Georgia Dome, inte på Centurly Link Field där dom tar sina flesta segrar. Faktum är att de endast tog tre segrar på "bortaplan" i år. En av dessa var på neutral mark i Kanada. Seahawks var det laget som jag trodde skulle kunna skrälla i år tillsammans med broncos och de har de verkligen gjort. I första veckan av slutspelet så vann dom en tajt och hård match borta mot Washington Redskins men om ni surfar runt lite på NFL.com och kollar highligts så var det en haltande QB vid namnet RGIII dom besegrade. De låg under med 14-0 och vände sedan till 24-14. För varje spel så blev RGIIIs skada värre och värre, och när han försökte ta emot en dålig snap i fjärde quartern vid ställningen 21-14 så vek sig hela knät. nu är han borta 12-16 månader och då kan ni förstå att han var "ganska" skadad ;)... Seahawks avslutade säsongen jättebra och började med att ta en seger mot Redskins i slutspelet.

Men nu tror jag att numret blir lite för stort för dom. Deras försvar är ungt och deras DBs spelar fysiskt och har därför framgång mot många lag. Det många inte tänker på är att dessa fysiska DBs nu möter ligans mest fysiska recivers. Julio Jones och Roddy White kommer va väldigt sevärda bataljer mot Richard Sherman och Brandon Browner. Många glömmer bort Falcons ess i rockärmen i denna matchup. Det är Tony Gonzalez, som många experter lovordar med att kalla honom "the best tight end to ever play the game" och jag kan inte göra annat än att hålla med. I år har han sagt att han är 95% säker på att detta är hans sista säsong men hans produktion har varit fantastisk. En veteran som fortfarande levererar kommer betyda otroligt stora problem för Seahawks unga linebackers. Förmodligen kommer safetys Kam Chanchellor eller Earl Thomas få hjälpa till och då kommer det finnas ytor djupt för Julio Jones och Roddy White. Falcons försvar är otroligt underskattat och faktum är att de är rankade 5 i poäng insläppta per match. Dock så är det Seahawks som är rankad först i just denna kategori men då ska tilläggas att deras försvar var fruktansvärt bra på hemmaplan. Jag tror på en tajt match där "Matty Ice" (Matt Ryan) gör det han är bäst på och avgör matchen med en game-winning drive i 4e quartern. Ska vi säga
24-21 till Falcons?

Det enda som talar emot detta spel är Falcons så kallade "playoff-spöke". Matt Ryan har 3 föruster i slutspelet och ingen vinst, men i år är det en annan Matt Ryan vi har sett och ett annat falcons med nya o-coordinator och d-coordinator. Mike Nolan och Dirk Koetter har gjort succé. Idag fortsätter den. Det ska dog tilläggas att lagen som besegrade Matty Ice var alla Superbowl-lag samma säsong och 2 av 3 lag vann superbowl det året.

Nu blev det lite väl långt men det är mina tankar! Jag tror också att Broncos och Patriots vinner lätt men hittar inte så mycket spelvärde i dom än då inte alla linor och spelarprestationer är släppta! Lycka till :)

BREAKING NEWS: Seahawks Kicker Steven Hauschka har blivit placerad Injury Reserve dvs han kommer inte till spel. En kicker är en kicker och nu har dom tagit in en Free Agent vid namnet Ryan Longwell som är en helt okej kicker. Men när man sparkar field goals så handlar det framförallt om tajming och samarbete mellan Long Snapper, Holder och Kicker. I normala fall har man flera månader på sig att träna in detta och nu har Seahawks alltså två träningar på sig att göra detta. I en tajt match så kan det mycket väl avgöras på en Field Goal, men observera att detta endast är en liten detalj som egentligen inte har så stor effekt på matchen, men det skulle inte förvåna mig ifall Ryan Longwell får försöka på ett 40´+yard långt field goal och misslyckas med detta.

INJURY REPORT:
Falcons:
I Falcons var det tvivel angående om den skadade trion John Abraham, Dunta Robinson och William Moore skulle delta. Dunta Robinson gick 100% på träningen så han kan va ta bort all tvivel ifrån, Falcons fysiska Cornerback kommer göra livet svårt för Sidney Rice och Golden Tate som är raka motsatsen till Julio Jones och Roddy White.
Moore och Abraham deltog i träningarna men inte till 100%, detta gör man ofta för att försäkra sig om att de inte ska "slå upp" skadan igen. Skulle inte förvåna mig ifall de går 100% på fredag. Troligtvis har vi alla 3 friska och hela tills söndag! Ska tilläggas att Falcons haft skadebekymmer hela säsongen och att tack vare "Bye Week"en så är Falcons "as healthy as we've been all season" enligt Head Coach Mike Smith!
John Abrahams staus inför matchen är "questionable" vilket i vanliga fall betyder att det är en 50/50 % chans att han spelar men jag är övertygad om att han kommer spela och att hans begränsningar i tränigarna var för att vara helt säkra på att skadan inte skulle förvärras.
Dunta Robinson och William Moore är båda probable vilket betyder att dom kommer spela. Detta bådar riktigt gott då William Moore som har missat flera matcher på rad är en viktig kugge i försvaret!

Seahawks:
Steven Hauscka är placerad på Injury Reserve och kommer inte delta i matchen på söndag.
Ett VÄLDIGT tungt avbräck för Seahawks är att deras bästa pass rusher Chris Clemons också är placerad på Injury Reserve och kommer inte heller att delta på söndag. Knäskadan tvingar Clemons till operation.
Marsawhn Lynch har varit "limited" under träningsveckan men ska komma till spel och jag tror att han kommer köra som vanligt utan större problem.

Falcons Ö24 Poäng spelas också till 1.83!

EDITERAD 2013-01-09 23.33:41

EDITERAD 2013-01-13 13.57:47

ATLaggeah - 13 Januari, 2013, 13:57

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Freuden - 2013-01-12 17:18:36

Go läsning!

joey1 - 2013-01-10 13:23:35

Ska bli en grym helg med NFL, ladda upp med bira och chips och njut av matcherna!

lycka till med dina spel!

FlaxMartin - 2013-01-10 11:49:48

Möjligt att matchen inte gällde någonting, men fruktansvärt dåligt att förlora hemma mot Buccs oavsett. Hittar inget värde i 1.70 men om packers tar ledningen med 3-0 tror jag man kommer kunna liva dem till 1.85 eller något liknande. Säkert över 1.90 om packers tar ledningen med 7-0.

jacke_bagarn - 2013-01-09 21:35:21

Väldigt trevlig rek! Kommer lätt att rygga dig på dessa! Am. fotboll är enligt mig den roligaste sporten att spela på!

viktorl - 2013-01-09 18:56:53

bra läsning, hade funderat på att spela dessa lag faktiskt, kanske packers +3 eller så.
KEEP IT UP!