Kevin Anderson - Bernard Tomic
Spel: Över 9,5 första set/ tiebreak i matchen
Odds: 1,53 / 1,83 bet365
Spelstopp: 08:30
Insats: Medel

Visst var det lite oväntat att Kevin Anderson skulle ta sig till final, men sydafrikanen har servat bra och varit allmänt stabil i matcherna. Anderson är rankad 36a i världen men det var inte många månader sen han inte hade råd att ha med sig en tränarstab. Hans spelstil är inte direkt charmerande vilket i sin tur gör att Kevin i princip aldrig från pengar bara för att delta i en turnering. Han livnär sig alltså på vinstpengar från turneringar och går alltid för fullt.

Tomic har inlett säsongen helt sensationellt. Vinster mot Djokovic, Haas, Seppi och Nieminen. Mot Seppi i semifinalen var han, trots det jämna resultatet, tämligen överlägsen ute på banan. När det blev spel om andraservar visade Tomic att han håller en högre nivå på hardcourt än vad Seppi gör.

Under turneringen har Tomic blivit breakad tre gånger.

Första rundan: Matosevic, en breakboll räddad, inget break.
Andra rundan: Mayer, ingen breakboll räddad, inget break.
Tredje rundan: Nieminen: breakad två gånger.
Semifinal: Seppi: inget break.

Tomic har alltså blivit breakad två gånger av en spelare vars spelstil går ut på att det ska svänga lite i matcherna. Det är i princip omöjligt att möta Nieminen utan att bli breakat precis som att det är omöjligt att möta Nieminen utan att breaka honom.

Finalen mot Kevin Anderson kommer bli mycket tightare. Matchen är av väldigt stor betydelse för båda spelarna och det känns som att förstaserven kommer vara av stor betydelse här.

Är det något dessa spelare har gemensamt är det dåligt returtagande. Det är verkligen det enda man kan klandra Tomic för under turneringen och det är Andersons kändaste svaghet.

De har mötts två gånger tidigare.
Gräs 2010. Vinst K.Anderson 7-6,6-1
Hardcourt 2011. Vinst Tomic 7-6,6-7,6-3.

Tomic tre senaste matcher har slutat med minst ett tiebreak och på spelarnas två möten har det blivit tre tiebreak. Som dukat för en jämn match.

bet365 betalar 1,83 för tiebreak i matchen och 1,53 på över 9,5 games i första set.

Jag är fullständigt övertygad om att detta inte blir en walk-in-the-park för Tomic. Men visst vinner han.

EDITERAD 2013-01-11 14.19:39

This is the stats tab
This is the post tip