Tjena. Då ska vi se om formen kan hålla i sig.
Idag är det dags för lite Elitserien.

Jag tänkte tipsa om Brynäs hemma mot Frölunda.

Lagen möttes senast i tisdags där drog Frölunda sista strået genom att vinna på straffar. Värt att notera var att Brynäs hämtade in 2-0 till 2-0 och var det bättre laget från andra perioden till matchslut.

Lagen har möts fyra gånger iår och Frölunda har vunnit 3 av dom och Brynäs endast ett. Mötena har slutat följande:
Frölunda - Brynäs 3-2 efter straffar
Frölunda - Brynäs 3-0
Brynäs - Frölunda 0-4
Frölunda - Brynäs 1-2
Brynäs har alltså inte vunnit sen första mötet iår.

Brynäs har en väldig trevande form med endast 1 seger på dom 5 senaste har spelat knackligt. Men vinsten mot Timrå 3-2 och spelet sist mot Frölunda visar att laget är på uppgång.

Frölunda har dock hittat formen med att senast slå Brynäs och gången innan dess vinna borta mot Linköping med 4-3 efter straffar. Ska dock tilläggas att Frölundas 4 senaste matcher har gått till straffar där laget har vunnit 3 av 4 och har 4 segrar på dom 5 senaste.

Lagen ligger precis efter varandra i tabellen. Frölunda är 7a med 64 poäng tätt följt av Brynäs på 8onde plats med 63 poäng.
Brynäs har fyra spelare som är osäkra till spel: Elias Lindholm, Mads Hansen, Dennis Persson och Robin Rahm stannade alla hemma och i skrivande stund är det osäkert huruvid det kommer delta.
Frölunda saknas långtidsskadade: Pierre Johnsson och Mathis Olimb.

Varför tror jag på Brynäs då?
Jo för laget har en jäkla vinnarkänsla och ett jäkligt bra powerplay och får man spelet att fungera under 60 minuter så vinner man mot Frölunda. Man är även ett bra hemmalag. Frölunda räcker inte långt iår då man förlitar sig för mycket på Joel Lundqvist och Fabian Brunnström.
Nej jag tror hemmalaget vinner idag och startar en ny vinnarkultur i Gävle.

Brynäs - Frölunda 1a till 2.10 på Expekt .
Låt oss säga 4-1?