Speltips

Speltips Valencia - PSG

Sport: Fotboll Spelstopp: 2013-02-12 20:45 Spela här

Speltips Valencia - PSG
Land: Internationellt Liga: Champions League
Odds: 2.50 Speltips: 1
2013-02-12 20:45 Valencia - PSG 1 2.50 holms

Först och främst så vill jag inleda med att påpeka att PSG spelar den här åttondelsfinalen tack vare att Gudarna var med dom när lottningen till gruppspelet gjordes.
Man hamnade i den enklaste skitgruppen och kunde utan bekymmer promenera vidare till rond nummer två.
Och jag vill minnas att när lottningen till åttondelsfinalerna skedde, och Valencia hamnade på Leonardos skrivbord, då gick medierna igång ordentligt och menade att Gudarna än en gång var PSG i detta CL. Rubriker som "PSG LOTTNINGSJUBEL" stod också att läsa lite varstans.
Det handlade om att Valencia var ett lag i brygga, inga polletter, nyligen sparkad tränare, svaga resultat etc etc.
Visst, så kanske var fallet. Då. Men nu är det annat ljud i den spanska skällan.

Sex segrar på de tio senaste. Två oavgjorda och två förluster. De två oavgjorda matcherna mot Real Madrid och Barcelona. De två förlusterna bägge mot Real Madrid. Alltså vid poängtappen inte speciellt mycket att skämmas över, med tanke på motståndet, inte sant?
Formen är alltså bättre än på länge. Skadebekymren man drogs med under hösten då poängen uteblev, dom är i stort sätt också helt utraderade nu. Bara Jeremy Matheiu som inte kan spela den här matchen.

Thiago Silva, det är väl många som skriver under på att han är en av världens bästa mittbackar i sina bästa stunder. Eller, ja, även annars också.
Jag förstår ju att han inte saknas nämnvärt när PSG stångas mot getter i den inhemska ligan som Bastia, Troyes eller Nancy. Då är ligaledarna för bra och kan ställa upp med vad som helst som komplement till Alex, man vinner helt enkelt ändå.
Men nu, när Valencia väntar på bortamark, då vill jag hävda att Thiago Silva nästan hade vart viktigare att haft på banan än självaste Zlatan. Men bara nästan.

För så här känner jag. Emot den här ettan, det är en överjävlig Zlatan. Som på egen hand förstör hemmafesten med något konstnummer. För PSG som lag kommer att vara underlägset sett över hela matchen.
Valencia brukar också i europasammanhang vara en maktfaktor hemma på Mestalla och man är naturligtvis medvetna om att ett bra resultat här är ett måste inför returen i Frankrike.

Valencia bör av sitt (förmodade) spelövertag skapa mest och bäst chanser. Och jag både tror och hoppas att det över 90 minuter kommer att visa sig resultatmässigt också, i synnerhet när fantastiske Silva som sagt saknas. 2,50 får anses som klart godkänt.

holms - 12 Februari, 2013, 02:51

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Rekoj - 2013-02-12 12:48:24

Vill även nämna att Valencia har 9 raka i Champions Leauge utan förlust. Man har då mött bl a München och Chelsea.
Tror dock på X i denna match. 0-0?