Speltips

Speltips Djurgården v Västerås

Sport: Ishockey Spelstopp: 2013-02-13 19:00 Spela här

Speltips Djurgården v Västerås
Land: Sverige Liga: Hockeyallsvenskan
Odds: 1,75 Speltips: 1
2013-02-13 19:00 Djurgården v Västerås 1 1,75 holms

De tre raka segrarna på Västerås nu kommer att ge laget en plats till förkvalserien, och det är nog också vad målet var att klara av efter att NHL drog igång och stjärnorna försvann över Atlanten. Nu kan de bli en magisk serie med Västerås, Djurgården, Örebro och Oskarshamn. Tre lag som ligger inom 20 mil på rad. Örebro-Vik-Dif. Kan bli något i hästväg.
Djurgården tror jag däremot inte är helt nöjda med att inte sluta topp-3 med tanke på vilket lyft man haft sedan den tröga starten, och mättnaden som kan finnas lite i Vik-lägret lär knappast finnas hos Stockholmarna.

För att börja med Västerås. Visst, tre raka segrar nu, som nämnts. Men den senaste hemmasegern mot Oskarshamn ger jag inte mycket för. Absolut, tre poäng, men de kunde lika gärna hamnat i den småländska trunken istället. Och det TROTS att Ridderwall vaktade IKO-kassen.
Medan pucken studsade Västerås del i de avgörande lägena så var det det motsatta för gästerna. Enkla hemmamål - en rad missade bortachanser. Skotten 5-15 i mittperioden säger det mesta, när också IKO gick från 0-2 underläge till 2-2.
Känslan säger att tre raka segrar nu är nog. Verkligheten är på väg i kapp. Men topp-7 är ändå löst så inget att hänga läpp för.
Till sist, för att citera betyget på Lasse Johansson, målvakt i Västerås:

"Lars Johansson, VIK Hockey 4p av 5p
Målen har han inte en chans på, möjligtvis kunde han ha tagit sista målet. Annars radade Lasse upp en hel del svettiga räddningar och höll verkligen kvar VIK i matchen"

För Djurgårdens del så hoppas jag att man under de senaste dagarna diskuterat försvarsspel och vikten av att inte gå bort sig offensivt. Visst, nu kan man tycka att 63 skott borde räcka för att stänga igen en match, men när Malmö var effektiva när de alldeles för bra lägena gavs, ja då lyckades man tappa poäng ändå.
Men! Underläge 2-5 när 7,40 återstod. Smälla in tre raka sena mål. För att sedan vinna på straffar. Alla som själva hållit på med idrott vet vad det ger för självförtroendet. Och den där segern visar också vart huvudet sitter på Dif-lirarna och vilken satans desperation man visar för att jaga ikapp lagen ovanför det magiska topp-3 strecket.
En desperation jag faktiskt tror att Vik saknar nu.

Och faktiskt, puckarna måste helt enkelt studsa normalt någon gång den här veckan också ...

holms - 13 Februari, 2013, 03:12

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
kjellsten - 2013-02-13 18:04:12

oooooooh att du rekar denna, jag som hade tänkt spela den.. Nu får man avstå och se om du har rätt för engångskull.