Speltips

Speltips Derby–Wolverhampton

Sport: Fotboll Spelstopp: 2013-02-16 16:00 Spela här

Speltips Derby–Wolverhampton
Land: England Liga: Championship
Odds: 4,20 Speltips: 2
2013-02-16 16:00 Derby–Wolverhampton 2 4,20 BSvensson

Derby stod för en bra bortainsats i tisdags och kunde med lite mer tur ha fått med sig en poäng från Hull. Annars hör laget till de klart svagaste i bortaspelet och med en tiondeplacering i tabellen – åtta poäng efter slutspelsplatserna – så har man inte råd att tappa många poäng hemma på Pride Park.

Avbräck i backlinjen oroar dock med tre av fyra mittbacksalternativ, O'Connor, O'Brien och Buxton, skadade. Högerbacken Brayford tog senast klivet in centralt men det är inte optimalt med ännu orutinerade Freeman som enda egentliga backup på hans plats. Möjligen plåstras innerbacken Buxton om för att trots allt spela här men det är uppenbart att han ännu besväras av sin knäskada.

Till helgens match mot Wolves har rutinerade vänsterbacken Roberts opassande nog dragit på sig en längre avstängning. Lagets manager Nigel Clough ger sig motvilligt in på lånemarknaden för att kortsiktigt lösa problemet på vänsterkanten under Roberts frånvaro. Under alla omständigheter är förutsättningarna inte de bästa om försvaret ställs på prov av gästerna i matchen.

Dean Saunders är Wolverhamptons fjärde manager på ett år. Efter fem matcher väntar walesaren ännu på första vinsten men tre oavgjorda på fem matcher vittnar om att laget nu är på rätt väg. I senaste bortamatchen mot starka Leicester stod man för en av de bästa insatserna på riktigt, riktigt länge och var värt åtminstone en poäng. Till saken hör att det är det skakiga hemmaspelet som gör att Wolves parkerar precis över nedflyttningsstrecket medan man faktiskt hela säsongen har gett ett mer stabilt intryck på resande fot.

I dagarna har truppen fått en rejäl vitamininjektion då man har gjort klart med mittbacken Gorkss från Reading på lån säsongen ut och i skadade Johnsons frånvaro lär han få debutera direkt. Den svenskbekante letten skulle med sin kompromisslösa spelstil och rutin kunna vara lösningen på de defensiva tveksamheter som laget har dragit med i fasta situationer.

Tränarbyten har som bekant ofta en ganska omedelbar effekt i England. Wolves har lyft sig spelmässigt men med några individuella misstag har första vinsten under Saunders låtit dröja på sig. Spelar laget som mot Leicester ska det dock inte vara någon omöjlighet att gå efter tre poäng mot ett visserligen hemmastarkt men defensivt sargat Derby. Inga nämnvärda skador stör i övrigt.

Derby är förstås favorit men oddsen på bortavinst är för kittlande för att inte synas i sömmarna. bet365 får en påhälsning till 4,20.

BSvensson - 15 Februari, 2013, 14:05

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Mr Orange - 2013-02-15 15:26:37

Hellre det än typ 2 rader som en del skriver

BSvensson - 2013-02-15 14:07:29

Oj. Nu blev texten hemskt lång igen. Lovar att försöka bättra mig på den punkten...