Tina Maze är en fantastisk tävlingsmänniska och en personlig favorit för mig sedan några år, men denna gång spelar jag emot henne precis som jag gjorde i storslalomen.

Maze levererar topplacering på topplacering i samtliga
discipliner och detta är hennes resultat i vinter i slalom: 3,3,4,3,1,5,0.
Maze har toppform kan man tro då hon kommer på pallen i varje tävling i detta vm.
Hennes slalomåk i kombinationstävlingen i detta vm var dock klart långsammast av samtliga "slalomspecialister" som är med i denna tävling. Det kan finnas en liiiiten mättnad hos Maze då hon redan har lyckats så bra och OM det inte gör det så finns det iaf en risk för att hon är sliten då hon deltagit i samtliga tävlingar i detta vm tillskillnad från t.e.x. Frida Hansdotter.
Jag har också fått höra att Maze störs av ett internt bråk mellan ledarna för det slovenska teamet. Det är ju iaf inget som gynnar henne.

Varför ska Handotter komma före Maze?
Frida Hansdotter är verkligen i storfom i slalom. Hon har 3 raka andraplatser i världscupen i slalom, åker sällan ur(precis som Maze) och visade på form i storslalomen med en 5:e plats.

Jag tycker 2.11 som Expekt erbjuder är för bra för att motstå.
Jag kan också nämna att Maze startat som nummer 1 och Frida som nummer 2 så båda har samma situation.

Man skulle även kunna spela Zettel före Maze till 2.50 på bet365 , men med tanke på att Zettel åkt ur 4 ggr av 7 i världscupen så finner jag mer spelvärde i denna h2h.

Fler h2h med värde i.
V Zuzolova - Maria Hoefl Riech 2 2.10 ( bet365 )
Det är enbart en uråkning från Riech som kan få henne undvika vinna denna h2h och jag bedömmer sannolikheten att hon tar sig ner i båda åken som 75-80%.
Bet 365 har till skillnad från svs och Expekt gjort Riech till underdog i detta spel. Svs spel har 1.80 mot 1.80 t.e.x.

5 av 6 ggr har Maria Ph kommit före Mielzynski i år och Ph visade därtill bra form i sitt andra åk i storslalomen. Ph startar som 8a och Mielzynski som 15:e. Båda har åkt ur 2 ggr i år. odds 1.60 på Expekt är okej inte mer. Det finns en risk att någon av de 2 just kör ur...

För den som vill chansa så kan Anna Swenn-Larsson - Nicole Hosp 2 1.85 vara värt en chans.

Det är egentligen helt omöjligt välja en favorit mellan dessa 2, men Hosp var snabbast av samtliga i slalomdelen i Kombinationstävlingen vilket tyder på nyfunnen form.

This is the stats tab
This is the post tip