AGF, MFF x2 och Ålborg satt alla fint igår i träningsmatcherna. Nu när jag väl har hybris kan jag försöka sätta lite mer spel från försäsongerna. En del svenska lag inblandade idag, vissa helsvenska möten, men även möten med nordiska grannar. Ett lag av den sistnämnda sorten är IFK Göteborg som tar emot Fredrikstad inför ett packat Valhalla enligt ryktena.

IFK väntas ställa upp med något i stil med

J. Alvbåge
M. Dyrestam - K. Waehler - M. Bjärsmyr - H. Jonsson
N. Gerzic - P. Haglund - J. Johansson - D. Sobralense
D. Moberg Karlsson - T. Hysén

Vilket jag får anse vara en fullgod startelva i en träningsmatch. Man möter alltså Fredrikstad från norska andraligan i en sedvanlig match lagen emellan. Förra året slutade försäsongsmötet 2-2, 3 år innan dess med 6-2 till IFK. Hur som haver, Fredrikstad åkte ur högstadivisionen förra året och sedan den fina andraplatsen 08 eller 09 är man nu nere på sin andra vända på 3 år. Man har träningsspelat mot motstånd modell sämre i form av Lok.Plovdiv, Sarpsborg, Halden och Ostsiden. Trots detta har man torskat 2 gånger, varav 1-5 mot Sarpsborg, kryssat en gång och så då en vinst.

IFK har spelat mot lite vassare motstånd. Inledde året med att torska 1-2 mot Shakhtar Donetsk i Copa del sol vilket inte var en allt för stor skräll kanske. Men därefter har man inte släppt in ett mål på tre senaste (2 vinster, 1 förlust på straffar).

Så inför storpublik, med en bra startelva och mot mediokert motstånd så tror jag 1an till 1.75 sitter som en fläskläpp! Träningsmatch dock, så insatsen hålls nere till 5/10.

This is the stats tab
This is the post tip