Speltips

Speltips Arsenal-Bayern

Sport: Fotboll Spelstopp: 2013-02-19 20:45 Spela här

Speltips Arsenal-Bayern
Land: Europa Liga: Champions League
Odds: 1.95 Speltips: 1X
2013-02-19 20:45 Arsenal-Bayern 1X 1.95 RalleArvid

Tolka mig inte fel här nu. Jag inte bara tror utan jag är tämligen säker på att Bayern kommer avancera från detta dubbelmöte. Jag tänkte att det var bäst att nämna det innan jag går vidare med reken och får det vanliga ”du älskar ditt England för mycket-kortet” spelat emot mig från alla håll och kanter. Och ni som känner mig vid det här laget vet ju att det vanligtvis inte direkt är så att Arsenal-framgång är något som är top of mind varken i mitt hjärta eller hjärna. Nej, det här är ett drag i syfte att addera lite krydda till kvällens TV/pub-tittning.

Det här är Arsenals sista chans (och den är sannerligen inte stor då det fortfarande är en lång väg att gå) till en titel den här säsongen efter debaclet mot Blackburn senast i FA-cupen. De viktigaste spelarna vilades i den matchen eftersom Arsene Wenger ALDRIG tidigare hade åkt ut mot ett lag i samma region av ligasystemet som Blackburn. Att topp-trion i Arsenal bara spelade 20 minuter innebär att Blackburn-matchen har givit dem bra fysiska förberedelser inför kvällens match men det är inte på långa vägar det viktigaste som Blackburn-matchen gav Arsenal inför det första mötet med Bayern München. Nej, Blackburn-förlusten gav och förstärkte Arsenal-spelarnas följande premisser:

En sista chans att vinna en titel i år
En publik som för första gången unisont buade ut dem senast
En tränare som inom gruppen är oerhört populär hänger löst och behöver ett resultat
Enda chansen för Arsenal att vidare är att vaska fram ett hyggligt resultat ikväll
Bayern kommer vara nöjda med ett oavgjort resultat och sitta lågt

All statistik, formkurvor och kvalité i spelartruppen talar givetvis för Bayern, men när jag satt uppe igår kväll och tänkte kom jag ändå fram till att dessa ovan nämnda faktorer förmodligen kommer skicka ut Arsenal på mattan ikväll med goda förutsättningar till en heroisk insats.

Lite om lagen då: Ytterbackspositionen är problem för Wenger, även om det är ett stort problem så är det dock ett pyttelitet problem i jämförelse med de problem han har med sina fans. Vermaelen kommer förmodligen få gå ut på flanken vilket inte är optimalt, i övrigt är frånvaro-situationen inget problem för Arsenal, då tycker jag att Badstuber och Boateng är värre avbräck för gästerna när Theo Walcott, Lukas Podolski och Santi Cazorla förmodligen kommer spela fronttrio, tre oerhört Europa och Champions League-kompatibla spelare och framförallt en Podolski som inte skulle ha särskilt mycket emot att prestera mot Bayern.

Så, ja, kan Arsenal klara ett oavgjort resultat eller till och med en uddamålsseger efter ett Theo Walcott-genomlöp? Jag tror faktiskt det, antingen det eller 0-5 i röven, Arsenal är ju ändå fruktansvärt förutsägbara i det att man är totalt oförutsägbara.

Absolut inget spelvärde i en bortaseger i Champions League till under 2.00x. Faktiskt heller inget spelvärde i någon bortaseger överhuvudtaget på Emirates när det vankas Europa-spel om det är vad vi bjuds. Vi alla kommer titta på matchen, vi alla som är objektiva hoppas att mötet lever tills nästa clash. Ja, en TV-peng på 1X (asian) till 1.95 får det bli va?

Twitter:
@RalleArvid

RalleArvid - 19 Februari, 2013, 10:44

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
yerbabuena - 2013-02-19 19:39:36

Annars finns raka 2:an till 2.00 på bet365 nu. Har dryga timmen på mig att fundera på om jag ska rygga eller ej.

millionboy - 2013-02-19 18:45:05

Håller med i att värdet på tyskarna är uselt. Så stor klasskillnad är det verkligen inte som oddsen antyder. Tycker hörnspel är intressant här. Tror precis som du att Gunners kommer att vara det spelförande laget med mer bollinnehav. Tyskarna är nöjda med oavgjort och lär ligga på kontring. Dom vet att dom får många bra lägen mot Arsenals darriga defensiv. Men av någon anledning är tyskarna favoriter vad gäller hörnorna. Tror absolut Arsenal skapar fler hörnor än Bayern. Det betalar finfina 2.40 på bet365 , även +0.5 hörnor är mycket bra till 2 ggr blankt.

evertonsbeer - 2013-02-19 13:28:53

BLGM borde vara ett klockrent spel då? Eller tror du Bayern går mållösa?;)

vidic5 - 2013-02-19 13:22:44

hoppas dom får den i 2an idag med :P

Mus - 2013-02-19 11:39:33

Låter vettigt, sen får dom den i 2:an på Allianz