Speltips

Speltips Dnipro–FC Basel

Sport: Fotboll Spelstopp: 2013-02-21 19:00 Spela här

Speltips Dnipro–FC Basel
Land: UEFA Liga: Europa League
Odds: 1,70 Speltips: Dnipro
2013-02-21 19:00 Dnipro–FC Basel Dnipro 1,70 Kallberg

Efter den senaste veckans bedrövliga rek-form för min del är inte självförtroendet inte direkt på topp men förhoppningsvis bjuder Europa League-kvällen på bättring och i Dnipro Dnipropetrovsk tycker jag att det finns en stark favorit till ett skapligt odds.

Dnipro som i höstas vann AIK:s grupp på ett övertygande sätt höll spelet väl uppe borta mot FC Basel i förra veckan men det fattades ändå en del i offensiv skärpa jämfört med i höstas. Defensivt såg laget däremot bra ut då man endast släppte till tre klara chanser på hela matchen mot ett effektivt hemmalag och med den matchen i benen är man säkert vassare framåt nu.

Framförallt är Dnipro ett helt annat lag hemma på Dnipro Arena där man är enormt svårslaget. Ukrainarna vann alla tre hemmamatcherna i gruppspelet med totalt 9–1 och i ligasammanhang har laget inte tappat poäng hemma på tio matcher samt inte förlorat sedan i november 2011.

Laget har lyckats behålla truppen i stort sett intakt under januarifönstret och förutom avstängde högerbacken Mazuch har man inga nämnvärda avbräck inför returen. Nye försvararen Douglas från
Vasco da Gama satt på bänken hela matchen i det första mötet och kan få speltid nu.

FC Basel gjorde en godkänd insats utan att imponera i det första mötet men man förvaltade sina få chanser väl. Till returen har man dock drabbats av ett mycket tungt avbräck då kaptenen och målkungen Marco Streller (11 mål i ligan och 6 mål i Europa 2012/13) blev skadad i ligamatchen mot Lausanne i söndags. Extra kännbart är det avbräcket då rutinerade Alexander Frei och nyförvärvet Bobadilla också är skadade. Dessutom är högerbacken Phillip Degen avstängd.

Även om dagsformen inte är på topp ännu så har Dnipro med tanke på grundklass och sin hemmastyrka samt gästernas avbräck god vinstchans i returen och 1,70 på ettan hos bet365 duger för spel.

Kallberg - 21 Februari, 2013, 01:45

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Mus - 2013-02-21 07:44:11

Ryggskott!