Speltips

Speltips Athletic Bilbao–Real Sociedad

Sport: Fotboll Spelstopp: 2013-02-22 21:30 Spela här

Speltips Athletic Bilbao–Real Sociedad
Land: Spanien Liga: Primera División
Odds: 1,80 Speltips: Athletic –1,5 hörnor
2013-02-22 21:30 Athletic Bilbao–Real Sociedad Athletic –1,5 hörnor 1,80 BSvensson

Athletic Bilbaos uppryckning i januari har kommit av sig tvärt med två tunga förluster och man parkerar alltjämt oroväckande nära nedflyttningsstrecket med en fjortondeplats. Man har dock spelat bra och skapat chanser i båda matcherna och i speciellt den klara förlusten hemma mot Espanyol blev resultatet nästan komiskt missvisande med 70–30 i bollinnehav och 12–3 i hörnstatistik i baskernas favör. Det är med andra ord ineffektiviteten framför mål som är det största problemet.

På hemmaplan har Athletic inte gjort så starka resultat som man är van vid men laget brukar brukar ändå dominera spelet ganska rejält. I 8 av 12 matcher har man exempelvis vunnit hörnstatistiken med fyra hörnor eller fler – utvisning eller tidig ledning förklarar främst de övriga mer jämna hörnmatcherna.

Till derbyt mot Real Sociedad saknas fortsatt Ekiza i backlinjen, vilket kostar på när Amorebieta inte längre heller är aktuell. San José tar platsen och är en duktig mittback men har gjort så bra ifrån sig som defensiv innermitt att man nog hellre hade behållit honom där. Ett litet oroande frågetecken verkar också hänga över Muniains medverkan men de flesta spanska källorna har trots allt med honom i den preliminära startelvan.

Tabellsexan Real Sociedad har flera gånger visat att man är ett bra lag och inte ska underskattas men framför allt på bortaplan har laget överpresterat. Resultaten har gått lagets väg inte minst då man de åtta senaste matcherna i följd har fått spela med en man mer på grund av utvisning. Minst sagt anmärkningsvärt. Den fördelen kan man rimligtvis inte räkna med länge till.

José Ángel, Elustondo och Zurutuza går skadade men det är förutom möjligen den sistnämnde inga direkt kännbara avbräck.

Real Sociedad brukar ha svårt på San Mamés i derbyt mot Athletic. På åtta möten de senaste tio åren har man endast mäktat med en poäng. Tradition betyder ofta mer än form i derbyn och jag är frestad att spela ettan men väljer att fega lite, då oddsen inte riktigt tilltalar. Väljer istället att spela Athletic att vinna hörnorna med asian handicap –1,5 hos bet365 till oddset 1,80, vilket känns som ett både roligare och mindre riskbetonat lir för mig.

EDITERAD 2013-02-22 09.08:48

BSvensson - 22 Februari, 2013, 09:08

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!