Speltips Team Thorengruppen SK v IK Sirius IBK

Sport: Innebandy
Spelstopp: 2013-02-24 14:00
Land: Sverige
Liga: Allsvenskan Norra
Odds: 2,05
Tips: 2
Team Thoréngruppen SK v IK Sirius IBK @2,05 Svenska Spel

1. IK Sirius IBK 15-2-0 148-51 48p
2. Team Thoréngruppen 13-3-1 134-91 44p

Då ska Allsvenskan Norra avgöras på riktigt. I en rafflande seriefinal i EXEL Arena. Trots seriefinal så ser jag fortfarande en skillnad på lagen. Sirius är mycket bättre.

Såg denna match i höstas och det var ett mirakel att Thoréngruppen fick med sig 4-4 hem. Sirius bombade sönder Thoréngruppen med ca 40 skott men bollen ville aldrig in.

Det är givetvis svårt att motivera er som inte har så koll på denna serie när ni ser tabellen. Men Sirius är det mest överlägsna laget i serien. Man har seriens bästa målvaktsuppsättning. Man har en äckligt bra första femma med Peter Berlin (45p), Johan Eriksson (34p) och Dan Johansson (26p). Det som gör Sirius så jäkla bra är bredden. INGET annat lag har denna bredd. Bara kolla in resterande poängskörd i truppen. Flera spelare producerar sjukt mycket framåt. Kim Johansson och Markus Nordlindh för att nämna flera. Man har backar som är otroligt säkra i sitt spel och har grymt samarbete med målvakterna. Kolla statistiken bakåt, den ljuger inte. Snittar endast 3 mål/match bakåt. Har bara släppt in 51 mål på 17 matcher vilket är snuskigt bra. Under veckan har man aft lite sjukdomar, men det är inte på några av storstjärnorna. Patrik Strand har vart lite sjuk men räknar med spel.

Thoréngruppen tappade en mycket viktig pinne senast. Man hämtade upp 0-3 och 2-4 och lyckades till slut slå mittenlaget Balrog i förlängning. Rätt onödigt att tappa poäng mot Balrog som saknade en hel del spelare.
Giganten Andreas Carlbom (32p) klev av skadad i matchen mot Balrog med ryggproblem. Det är givetvis inte bra för Thoréngruppen. Känns som en mumsbit för Siriusbacken Barck som inte tvekar på att smälla någon. Nyförvärvet Jernberg har gått med en stor ögoninflammation senaste veckan. Vet inte hur mycket det kommer påverka honom.
Visst har Thoréngruppen 13 vinster, det ska man inte ta ifrån dem. Men många av vinsterna har vårt med 2-3 måls marginal ”bara”.

Tycker Sirius ska vara klara favoriter i detta möte. Matchen går i EXEL Arena, där Sirius hade match mot Umeå för ett vecka sedan. Detta är givetvis positivt. Inga skador stör i Sirius. Enligt spelare som lirar i Duvbo, Balrog och Kais Mora så ska Sirius bara vinna denna fight. Sirius avgör och tar sig till Superligan genom att slå Thoréngruppen. Spelar 4/5 units på Sirius till 2,05 hos Svenska Spel.

EDITERAD 2013-02-23 11.39:32
Spela på Team Thorengruppen SK v IK Sirius IBK hos Nordicbet
Spela nu
IB. - 23 Februari 2013 - 11:39
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Betsafe Bonus

100% bonus upp till 1500

Unik startbonus för Rekatochklarts läsare! 100% upp till 1500 kronor!

Nästa speltips: