Speltips

Speltips Brynäs - MoDo

Sport: Ishockey Spelstopp: 2013-02-28 19:00 Spela här

Speltips Brynäs - MoDo
Land: Sverige Liga: Elitserien
Odds: 1,70 Speltips: 1:a ML
2013-02-28 19:00 Brynäs - MoDo 1:a ML 1,70 Downing19

Hejsan!

Tillbaka till vardagen ifrån en sjuhelvetes kryssning, så är det nog risk att ni tror att jag fortfarande är full när jag nu ”puffar” för Brynäs hemma mot Modo, men så är inte fallet…

Brynäs fick i förrgår det största uppslaget i lokaltidningen Gefle Dagblad där det stod att flera oberoende källor som GD-sporten talat med tydligt deklarerat stor osämja i spelar- och ledartruppen, något som dementerades oerhört kraftigt av båda spelare, ledare och styrelsefolk i Brynäs IF bara timmar efter att GD gått ut med uppgifterna.

En vanligtvis lugn, blyg och tillbakadragen Calle Järnkrok kommenterade det hela med att; ”Vi ska pissa på dem”.

Laddat läge i Brynäs-truppen alltså, vilket syntes tydligt när man gick ut i Kinnarps Arena borta mot Hv71 i tisdags och det plötsligt var ”gamla Brynäs” ifrån föregående säsong man såg igen. Brynäs spelade bra och med stort engagemang.

Man klarade en poäng i Jönköping och har nu 3p ner till ”Gnaget” med lika många matcher kvar (man möts förresten på Hovet på lördag, vilken match!).

Idag tar man emot ett Modo i usel form och som redan är slutspelsklara. Brynäs har mest att spela för och kommer ifrån en klart förbättrad insats där gruppen gjutit mod i varandra och samlat kraft efter tidningsfloskeln, och kvitteringen till 3-3 med 39 sekunder kvar utav tredje perioden var värd så mycket, trots att det blev en förlust i sudden death.

Jag tror som sagt att Brynäs kommer ”spinna vidare” på sin förbättrade insats senast, och avfärda ett slutspelsklart Modo hemma i Läkerol Arena.

Jag väljer att kliva in på Brynäs, ML (moneyline, det vill säga inklusive förlängning och straffar), till 1,70. Håller dock nere insatserna då det handlar om elitseriens grundserie. Men finner värde i ettan med ”förlängnings-säkring”.

Skador:
Brynäs: Victor Berglind (överkropp), Simon Bertilsson (axel), Simon Löf (hjärnskakning), Sebastian Enterfeldt (axel), Dennis Persson (hjärnskakning), Lars Jonsson (sjuk).
Modo: Inga.

Lycka till!

Downing19 - 28 Februari, 2013, 08:53

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Playaaa - 2013-02-28 12:33:28

Alltså får man 3.10 på Modo som vill spela upp sig inför slutspelet. Modo som också haft sjukdomar på regehr, sundström och skröder de senaste matcherna. Nu är alla i laget tillbaka. Nej nej detta vinner modo.

mbengtsson - 2013-02-28 12:17:51

Eric, om du hade kunnat läsa så hade du fattat det.
''ML (moneyline, det vill säga inklusive förlängning och straffar)''

KennethK - 2013-02-28 11:42:52

Tycker inte att Brynäs imponerade mot HV 71. Visst, de backade hem med fyra man vilket bromsade upp farten på HV 71 men något speciellt bra spel var det inte frågan om, i alla fall inte i mina ögon. Tror du att de kommer bjuda till bättre i kväll, eller blir det samma taktik? Det saknas fortfarande många backar och det är oroväckande då matcherna duggar tätt, dessutom har flera viktiga spelare småskavanker men det hindrar inte från spel. Tycker det är lite Timrå-Frölunda feeling på den här matchen, det vill säga att det högmotiverade laget är sämre och får problem. Modo har inte visat form på slutet men de har tränat tungt vilket förklarar de sega benen, det är dags att skaffa en skön känsla inför slutspelet och det kan vara läge i kväll. Trots den svaga prestationen mot Rögle fick de två poäng, det är en mer än vad Brynäs mäktade med omgången innan det. Tycker att oddsen på ettan (och ml) är iskallt över hela marknaden... Avvaktar ändå matchtrupperna innan jag eventuellt kliver in på tvåan. MoDo har ju saknat ett par duktiga pjäser på slutet och vill ha bekräftat att de är tillbaka.

EricDazley - 2013-02-28 09:37:31

Vad betyder ML?