Speltips

Speltips Matosevic - Robredo

Sport: Tennis Spelstopp: 2013-03-08 19:00 Spela här

Speltips Matosevic - Robredo
Land: USA Liga: ATP Indian Wells
Odds: 2,20 Speltips: Robredo
2013-03-08 19:00 Matosevic - Robredo Robredo 2,20 Poldan

När Robredo spelar sin favoritturnering ska han inte vara underdog mot en dagsslända som Matosevic.

Marinko Matosevic gjorde några sjuka matcher vid den här tiden förra året, men har mer och mer visat sig vara en dagsslända. Han lever lite på sin stabilitet, men när den nu sviktar – då har han i princip ingenting.

Man kan inte anklaga australiensaren för att ha något direkt vapen. Inte om man jämför med jämbördigt rankade motståndare. Han är mer en defensiv baslinjespelare som lever mycket på motståndarnas misstag. När han idag ställs mot Tommy Robredo som, trots att han är spanjor, är uppvuxen på hardcourt – då får Matosevic problem.

Australiensaren tog oväntat några skalper i Memphis, men stukade foten i semifinalen mot Nishikori. Därefter förlorade han direkt mot Go Soeda i Delray Beach och faktum är att Matosevic inte vunnit en utomhus-match på ATP-touren sedan i somras.

Robredo är visserligen också en ganska defensiv spelare, men har ett riktigt fint vapen i sin raka forehand och har genom åren gjort ett antal fantastiska matcher i Indian Wells. Nu när han också fått vara skadefri i nästan två år är spanjoren verkligen att räkna med.

Allt sammantaget gör att jag håller Robredo som knapp favorit med en vinstchans på 55%


EDITERAD 2013-03-07 13.18:28

Poldan - 07 Mars, 2013, 13:18

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!