Speltips

Speltips Newcastle - Stoke

Sport: Fotboll Spelstopp: 2013-03-10 16:00 Spela här

Speltips Newcastle - Stoke
Land: England Liga: Premier League
Odds: 1.85 Speltips: 1
2013-03-10 16:00 Newcastle - Stoke 1 1.85 mr_england

Femtondeplacerade Newcastle tar emot elfteplacerade Stoke hemma på St James’ Park i Premier Leagues 29:e omgång. Bara tre poäng skiljer lagen åt i tabellen då Newcastle tagit 30 poäng på 28 omgångar och Stoke tagit 33 poäng. Sett till den totala poängskörden den här säsongen är Newcastle ett väldigt bra hemmalag och Stoke ett uselt bortalag. Newcastle har tagit 22 av totalt 30 poäng på hemmaplan medan Stoke har tagit 9 av totalt 33 poäng på bortaplan.

Redan då vi tittar på hemma/borta-statistiken är det mycket som talar för att Newcastle vinner den här matchen. Det finns dock ännu mer som talar för Newcastle och jag ska försöka motivera det nedan.

Newcastle är ett lag som ryckt upp sig och spelat förbättrat den senaste tiden. Det finns fortfarande en del kvar att önska jämfört med förra säsongen men man är i alla fall på rätt väg jämfört med säsongsinledningen. Newcastle har vunnit de två senaste hemmamatcherna efter 4-2 mot Southampton och 3-2 mot Chelsea. Newcastle spelade så sent som i torsdags då man gjorde en bra match i 0-0 mötet borta mot Anzhi i Europa League i Moskva. En insats som manager Alan Pardew var väldigt nöjd med.

Europa League-matchen tar jag dock inte så allvarligt på då några av Newcastle bästa spelare inte åkte med till Moskva och det troligvis kommer göras hela sju ändringar till söndagens match mot Stoke. Det är naturligtvis ingen fördel att ha spelat match i Moskva tre dagar innan den här matchen. Jag tror dock inte det ska spela så stor roll då man byter så många spelare. Ligan har fortfarande prioritet då Newcastle bara ligger sex poäng över nedflyttningsstrecket.

Stoke har visat usel form under 2013 och sedan nyår är Stoke Premier Leagues sämsta lag. Stoke har bara en seger på de nio senaste Premier League-matcherna och har inte gjort en bra match sedan man slog Liverpool hemma på annandag jul. Årets enda seger var en knapp vinst hemma mot Reading med 2-1. Spelmässigt har Stoke varit bedrövliga. Det gäller även på hemmaplan där man tidigare var väldigt starka. På bortaplan har Stoke bara en enda seger under hela säsongen.

Stokes anfall har gått mållösa från de två senaste matcherna och har varit uddlöst under hela säsongen. I hela 12 av 28 ligamatcher har Stoke misslyckats att göra mål. Det är sämst av alla lag i Premier Leauge. Innermittfältet håller ingen större kvalitet då man inte brukar använda det i spelet och de inte är prioriterade. I alla fall vad gäller kreativiteten. Yttrarna såg från början ok ut på papperet men då Etherington kommer testas på matchdagen, Pennant ratats av manager Pulis och Kightly inte imponerat sedan han kom till Stoke så känns det tveksam även här. Dessutom har Stoke problem i försvaret då Huth fortfarande är avstängd. I den senaste matchen startade man med Shotton, Wilkinson, Wilson och Shawcross i backlinjen. Bortsett från Shawcross som är en av Englands bästa och mest lovande mittbackar så är det inte mycket att hänga i granen. Då Pulis lånat ut Upson finns det inte mycket till alternativ och det är troligt att vi får se samma backlinje även i den här matchen.

Det enda som talar för att Stoke ska göra en bra insats i den här matchen är att laget fått en krisstämpel på sig. Ligaplaceringen är fortfarande ok men då laget varit så dåliga spelmässigt under en längre tid är det många supportrar som kräver Tony Pulis avgång. Ska man spela på det sätt som Stoke gör så krävs det vinster. Annars finns det inte mycket för fansen att glädjas åt. Då man varit hårt kritiserade har såväl ledningen, tränare och spelare varit ute i media och lovat bättring inför den här matchen. Det kommer därför vara ett helmotiverat Stoke som kommer möta Newcastle. Jag tror ändå inte det räcker med tanke på den form Stoke visat på slutet och med den här backlinjen, problemen på kanterna och det uddlösa anfallet.

Skador och avstängningar:
Cisse, Debuchy och Gouffran är tillbaka för Newcastle. Krul och Coloccini är skadade.
I Stoke har Etherington ryggproblem men kommer testas under matchdagen. Huth är avstängd. Owen är tillgänglig för spel.

Stoke vann säsongens första möte lagen emellan hemma på Britannia Stadium i november. Stoke vann då med 2-1 efter en sen vändning. Förra säsongen och senast lagen möttes på St James’ Park vann Newcastle mot Stoke med 3-0.

Även om Stoke fortfarande ligger före Newcastle i tabellen så tycker jag allt talar för Newcastle i den här matchen. I nuläget är man ett bättre lag än Stoke. Särskilt då matchen spelas i Newcastle. Jag tror hårt på en hemmaseger och tycker 1.85 är klart spelvärt.

Spel: Newcastle vinner mot Stoke – odds 1.85 bet365

mr_england - 09 Mars, 2013, 00:53

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
kanchelskis - 2013-03-10 10:34:08

VÄlskriven och bra rek! Tror också att Newcastle vinner idag så, rygg!

Pettson - 2013-03-10 06:36:33

tycker vi sällan är överens...här är vi det.

tar en rygg, tack!

Superpippo - 2013-03-09 23:32:12

Ace_whale

mr_england - 2013-03-09 22:32:33

Bajen: Håller med om att oddset på Tottenham är högt även jag tror mer på Liverpool. Men spelvärdet ligger nog hos Tottenham.

BajenWolves - 2013-03-09 18:52:53

4,33 på Tottenham i morgon! Vad har jag missat?

BajenWolves - 2013-03-09 18:09:24

Har du kontakter kvar i Wolverhampton? Hur går snacket i stan ang fotbollslaget och tabellplacering? Antar att de flesta var nöjda och belåtna med att Solbakken fick gå, och ersattes med en britt. Men poängskörden efter bytet har väl inte riktigt blivit vad man hoppats på. Kommer Saunders påbörja en generationsväxling nu? Och hur är det tänkt med den fortsatta ombyggnaden av Molineux?

gnagetno1 - 2013-03-09 16:26:36

Tack. Bra etta. Det är såna här rekar som gör att jag följer er och nu även blivit medlem. Det finns inga säkra matcher men en bättre och mer välmotiverad rek än den här är svår att hitta. Kämpa Magpies =)

Aston - 2013-03-09 01:02:06

Håller med helt och hållet, bra rek ! (2-0)