Speltips

Speltips Athletic Bilbao–Valencia

Sport: Fotboll Spelstopp: 2013-03-10 12:00 Spela här

Speltips Athletic Bilbao–Valencia
Land: Spanien Liga: Primera División
Odds: 1,57 Speltips: BLGM
2013-03-10 12:00 Athletic Bilbao–Valencia BLGM 1,57 BSvensson

Det händer visst, men hör inte till vanligheterna att 14:e-placerade Athletic Bilbao håller nollan. Förra helgen gjorde man just det då Osasuna besegrades med matchens enda mål men det var inte ett resultat som speglade händelserna på planen särskilt väl. Att man skulle lyckas även i söndagens match mot Valencia känns mindre troligt.

Lagets friska spel i offensiven brukar annars vanligtvis lämna blottor bakåt och den här säsongen har varken backlinjen eller målvakterna riktigt hållit pall. Den tidigare centralgestalten i försvaret, Amorebieta, har inte alltid haft huvudet rätt påskruvat med avgörande misstag på planen. Dålig kontinuitet i backlinjen i övrigt har lett till darriga insatser på flera håll och målvakterna Gorka Iraizos och Raúl Fernández har båda fått kritik för suspekta ingripanden som har kostat laget poäng och skapat osäkerhet överlag.

Offensiven håller normalt bra klass. I Aduriz har man en måltjuv som förvisso inte har hittat rätt på ett tag men sparkapital finns även i Fernando Llorente. Till den här matchen är Ander Herrera dessvärre avstängd. Det är ett betydande avbräck men kanske inte avgörande då Muniain brukar stå för bra fart i spelet när han tar klivet in centralt. Han är definitivt inte ovan vid rollen. Den nyttige defensivspelaren Gurpegui är på skadelistan sedan några veckor.

Valencia, på 6:e plats i tabellen, stod för en delvis ganska bra insats mot PSG i Champions League i veckan men räckte inte hela vägen. Nu kan man fokusera helt på ligaspelet och det lär nog snart synas positivt på resultaten.

Mittbackarna Rami and Ricardo Costa dras med skador – den sistnämnda kan vara tillgänglig igen men han uppges inte få starta. Mathieu och 19-årige Victor Ruíz är relativt habila men ingen hör till förstavalen på positionen. Med Guardado och avstängd och Joao Pereira tveksam till start blir det troligtvis Cissokho och Barragán på ytterbacksplatserna och då är det en allt annat än samtrimmad backlinje som kommer till San Mamés. Framåt har det funnits frågetecken kring Soldado på topp på grund av förkylning men det ska inte vara någon fara för spel.

Lagens möte i oktober var en livlig tillställning med 3–2 som resultat i hemmafavör. Med osäkerhet i de bakre leden är förmodligen båda lagen angelägna om att förlägga spelet till respektive offensiv planhalva och en liknande matchbild som i höstas ligger nära till hands.

Jag vacklar lite här mellan ett överspel och ett försiktigare spel på att båda lagen gör mål. Inget av oddsen är överväldigande men det landar på BLGM till 1,57 hos bet365 , vilket känns åtminstone som ett ganska tryggt lunchlir.

BSvensson - 10 Mars, 2013, 02:26

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!