Speltips

Speltips Nadal - Mayer

Sport: Tennis Spelstopp: 2013-03-11 20:30 Spela här

Speltips Nadal - Mayer
Land: USA Liga: ATP Indian Wells
Odds: 1,83 Speltips: Över 18,5
2013-03-11 20:30 Nadal - Mayer Över 18,5 1,83 Poldan

Rafael Nadal var det. Han är världens just nu femte bästa tennisspelare och blir bättre och bättre för varje match efter comebacken, men det är fortfarande uppenbart att han plågas av sina slitna knän.

Ursprungligen tänkte han dra sig ut Indian Wells och Miami för att vila knäna, men ändrade sig i sista sekund. Spanjoren har sedan comebacken spelat ett 15-tal grusmatcher och två hardcourt-matcher. Enligt mig, har 13 av dem varit medelmåttliga och bara två bra. Jag är övertygad om att Nadal i dagsläget skulle åka på stryk mot många, om inte alla, topp10-spelare (på hardcourt)

Han hade problem med Harrisson i öppningsrundan som pressade Nadal till tiebreak i första set. Idag ställs han en något sämre hardcourt-spelare, men som ändå besitter en bra förstaserve och är förhållandevis formstark.

Leonardo Mayer har jag skrivit om ett par gånger tidigare. Han bytte racket för två säsongen sedan vilket blev ett fiasko men inför 2012 var han tillbaka med ett kontroll-racket och började klättra igen.

Mayer är ursprungligen en grusspelare vars spel egentligen inte ska passa på hardcourt. Han spelar med mycket toppspin och kliver gärna över på sin forehandsida. Men trots det har han en rad fina hardcourtresultat under förra året med segrar över Falla, GGL, Kubot och Robredo. Dessutom har han pressat Tommy Haas och Del Potro, så det finns helt klart kapacitet.

Om Nadal skulle vara fullt frisk hade jag inte spelat över 18,5 games i matchen. Men nu, när hans status är ett frågetecken samtidigt som Mayer precis slagit hardcourtstarka Youzhny och Malisse. Ja, då tror jag att han tar minst sju games av spanjoren.


EDITERAD 2013-03-11 12.24:36

Poldan - 11 Mars, 2013, 12:24

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!