Speltips

Speltips Burnley–Hull

Sport: Fotboll Spelstopp: 2013-03-11 20:45 Spela här

Speltips Burnley–Hull
Land: England Liga: Championship
Odds: 1,75 Speltips: BLGM
2013-03-11 20:45 Burnley–Hull BLGM 1,75 BSvensson

Klurig match i Championship mellan ett hemmalag som famlar efter formen och ett varannandagslag som är svårt att få riktigt grepp om.

Elfteplacerade Burnley har siktet inställt på en playoff-plats men har sedan en längre tid haft svårt med målskyttet och därför halkat efter mer och mer. En av seriens absolut vassaste målskyttar – Charlie Austin – har, i förhållande till hur det såg ut i höstas, hamnat i perioder av torka då lagets offensiv inte har varit lika vägvinnande som tidigare. För två veckor sedan anslöt Alexander Kacaniklic från Fulham på lån säsongen ut. Med tanke på hans insatser under hösten och vintern under Jol är det en kanonförstärkning för ett lag av Burnleys mått. I hans två matcher hittills har han sett mycket pigg ut och managern Sean Dyche talar lyriskt om svensken. Som av en händelse har Austin också vaknat till och gjort mål i båda matcherna.

Burnley har sedan en tid backarna Duff och Mee på skadelistan och kanske än mer kännbart är skadorna på mittfältarna Wallace och Marney. McCann ska dock vara i speldugligt skick.

Hull parkerar på tredje plats i tabellen och får finna sig i ett knappt favoritskap i en öppen match.

I januarifönstret förstärkte man forwardsbesättningen med egyptiern Gedo och han har varit en succé så här långt med 5 mål på 7 matcher. Avsaknaden av långtidsskadade duon Aluko och Fryatt är inte längre särskilt påtaglig. Ny anfallspartner på topp sedan några veckor är spelskicklige George Boyd från Peterborough. Han öppnade sitt målkonto i sin första match från start med två mål mot Birmingham men har framför allt hyllats för sitt spel.

Trots att Hull har förlorat två av sina tre senaste matcher har man gjort åtta mål framåt. Hela arton mål har det blivit totalt i dessa matcher.

Innermittfältaren Evans saknas här men backarna McShane och Fayé är tillgängliga igen. Troligtvis spelar man med oförändrat lag jämfört med det som förlorade mot Crystal Palace med 4-2 senast.

Gästernas spel med svängdörrar och en nyuppvaknad offensiv hos hemmalaget med Kacaniklic bör medföra en del mål. Lite osäkerhet kring just Burnleys spets gör dock att jag stannar vid ett spel på att båda lagen gör mål till ganska generösa 1,75 hos William Hill .

EDITERAD 2013-03-11 11.14:53

BSvensson - 11 Mars, 2013, 11:14

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
BSvensson - 2013-03-11 14:19:03

@ Jonas: Du borde få någon utmärkelse, så positiv som du är! Tack.
@ JPlicious: Du gör säkert rätt i att vara skeptisk, det borde man nog vara till alla måndagslir…

JPlicious - 2013-03-11 11:23:15

Vet inte hur "säker" jag tycker denna är med mål för Burnley än....

Jonas O. - 2013-03-11 11:17:21

Svensson: dina championshiprekar har varit väldigt bra! Wolwes var grym :) Ryggar denne.