Speltips

Speltips Stevenage–Bournemouth

Sport: Fotboll Spelstopp: 2013-03-12 20:45 Spela här

Speltips Stevenage–Bournemouth
Land: England Liga: League One
Odds: 2,05 Speltips: 2
2013-03-12 20:45 Stevenage–Bournemouth 2 2,05 BSvensson

Stevenage inledde säsongen bra men har de tre senaste månaderna förlorat 12 av de 15 senaste matcherna. Den överraskande vinsten förra veckan över Brentford gav laget andrum på sin 15:e plats i tabellen med nio poäng över stecket – något hot om nedflyttning ska det inte behöva bli, trots den bedrövliga formen. I helgen förlorade man igen och var aldrig riktigt nära poäng mot Preston.

Hemmaspelet har Stevenage egentligen inte fått ordning på under hela säsongen och vinsten över Brentford var lagets andra viktoria på hemmaplan sedan i oktober.

Till den här matchen saknas avstängde mittfältsankaret Dunne, som tydligt saknades även mot Preston. Långtidsskadade mittbacken Ashton har man fått klara sig länge utan men förmodligen hade han behövts under den här långa perioden av dåliga resultat.

Bournemouth har också hamnat i en oförklarlig svacka. Svackor hör förstås till i League One men efter att först ha imponerat så oerhört och toppat tabellen, för att sedan förlora fem matcher i följd är anmärkningsvärt. Nu parkerar man precis under playoff-strecket med en sjundeplats, vilket inte motsvarar varken ambitioner eller kapacitet.

Det finns dock förmildrande omständigheter – efter de två första förlusterna kom man ut och pressade ner Coventry i skorna, bara för att förlora med 0-2 efter 17–3 i hörnor. I den matchen drog mittfältsmotorn Arter på sig sin 10:e varning och hans frånvaro de senaste två matcherna har varit påtaglig. Mot Doncaster senast stod dock laget för en stark kollektiv insats och förlusten efter ett sent mål speglade inte händelserna helt och var svår att smälta.

Kommer man upp i någorlunda samma nivå på tisdagskvällen ska Bournemouth besegra klart mer beskedliga Stevenage och när man dessutom har viktige Arter tillbaka i laget finns det all anledning att vara optimistisk.

I en serie där bortavinsterna (35,3 %) är nästan lika frekventa som hemmavinsterna (37,8 %) måste spelvärdet förstås bedömas därefter. Det är en annan sak att många av lagen ofta uppträder väldigt oberäkneligt… Jag tror dock att det nu är dags för trendbrott för Bournemouth och väljer att lägga ett spel på tvåan till 2,05 hos bet365 .

BSvensson - 12 Mars, 2013, 11:35

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!