Kval till Elitserien i ishockey. I Ängelholm möts jumbon från Elitserien och trean från Hockeyallsvenskan.

Rögle mäktade endast med att göra 1.89 mål per match och släppte in flest av lagen, 174 stycken på 55 matcher, vilket ger 3.16 insläppta mål per match. Inför kvällens match förfogar Janne Karlsson över fullt lag, vilket givetvis är positivt. Vilan på nio dagar har ägnats åt rehab och träning och Janne Karlsson är nöjd över hur det har sett ut "Det ser riktigt bra ut. Det syns att det är fokuserat. Vi har gjort sex riktigt bra träningar med bra intensitet på grejerna. Det är lite halvgrinigt ute på isen, precis där nivån det ska ligga nu".

Västerås slutade som sagt trea i hockeyallsvenskan och släppte in minst mål i serien, 110 stycken på 52 matcher, vilket ger 2.11 insläppta per match. Framåt producerades blygsamma 146 mål vilket ger ett snitt på 2.81 mål per match. Västerås saknar Marcus Jonsson, Jonte Berg, Kevin Weiskog och långtidsskadade Fredrik Johansson.

Västerås starka defensiv och Rögles relativt svaga offensiv gör att underspelet känns intressant. Jag ser framför mig ett ganska ineffektivt Rögle och ett snålt spelande Västerås. Antingen kör Rögle över Västerås eller så blir det väldigt målsnålt och jag tror på det senare. Nordicbet bjuder 2.29 på under 4.5 och Betsafe ger 1.70 på under 5.5 men med tanke på den tänkta matchbilden så ser jag lite mer värde i under 4.5.

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip