Start är tillbaka i Tippeligaen efter en säsong i Adecco. Man var allför starka för andradivisionen och enligt mig borde man ha en god chans att behålla sin plats i Tippeligaen när säsongen är över.

I Adecco hade man hemmafacit 12-2-1 46 - 14. Hemma är det alltid full fart framåt som gäller och Start spelar en offensiv fotboll under tränaren Mjelde. Han kom till Start under en tuff tid men har visat sig vara rätt man för uppgiften. Nu har han haft god tid på sig att sätta sin prägel på laget med i stort sett en oförändrad trupp under en tid. Alla vet vad de skall göra och vad som förväntas av dem.

I Adecco hade islänningen Vilhjalmarsson lekstuga där han sprutade in mål. Under träningsmatcherna i vinter har han fortsatt på samma sätt och det ska bli spännande och se vad han kan uträtta i Tippeligaen. Inför säsongen har han också fått en ny lekkamrat på topp i costaricanen Castro som han också visat kvaliteter under försäsongen med 4 mål.

Man har följande försäsongsresultat;

3-0 mot Bryne, 0-1 mot Kalmar, 2-1 mot Nordsjà¦lland, 1-2 mot Lillestrà¸m, 3-2 mot Viking, 2-2 mot Odd och senast 1-0 mot Sandnes Ulf.


Hönefoss klarade sig kvar med nöd och näppe förra säsongen och kommer få det minst lika tufft i år. Man avslutade 2012 med 13 matcher utan vinst och hade en bortastatistik med 3-4-8 13-23.

Hönefoss lever på en mycket god defensiv och ska man klara sig kvar är det offensiven som måste skärpas. Bara 2 lag gjorde färre mål än Hönefoss i 2012 och framåt har man egentligen bara Riku Riski som känns farlig.

Under försäsongen har man gjort det relativt bra med 7-0 mot Jevnaker, 2-2 mot Raufoss, 0-1 mot Sarpsborg 08, 3-2 mot HJK Helsinki, 0-1 mot TPS, 2-1 mot Brann, 1-0 mot Viking och senast 1-0 mot Lillestrà¸m.

Start har väntat på att komma tillbaka till högsta serien och kommer köra matchen från början. Ska man hålla sig kvar är det segrar hemma mot direkta nedflyttningsrivaler som Hönefoss som gäller.

Det har snöat massor i Kristianstad och det fortsätter att snöa. Planen skall vara spelbar och sett bättre ut än andra mattor runt om i Tippeligaen.

Jag spelar alltid på det laget jag tror är hungrigast (som Aalesund igår) och idag tror jag Start är det. Äntligen tillbaka i Tippeligaen med två anfallare som vill visa upp sig mot ett Hönefoss som ska ut i ett kallt, snöigt Kristianstad kan bara sluta i hemmaseger... hoppas vi :)

Huvudspel Startseger till 1.80 @ bet365 .

Lägger också ett mindre spel på Start 1/1 HT/FT till 2.75 @ bet365 .

EDITERAD 2013-03-17 13.35:04

This is the stats tab
This is the post tip