Speltips

Speltips Arsenal damer - Torres damer

Sport: Fotboll Spelstopp: 2013-03-20 15:00 Spela här

Speltips Arsenal damer - Torres damer
Land: Europa Liga: Champions League Damer
Odds: 1.72 Speltips: 1/1 HT/FT
2013-03-20 15:00 Arsenal damer - Torres damer 1/1 HT/FT 1.72 RalleArvid

Efter mynt och korv-kastning, efter derby-förlust och tillika rek-seger är jag tillbaka både i bloggen och givetvis som vanligt med rekar från min del av världen (och nu också även min del av London).

Har rekat lite Champions League för damer någon gång tidigare, har rekat lite framgång för Arsenal vid dessa tillfällen och det har faktiskt alltid gått bra. Nu är det dags för första mötet i kvartsfinal-rundan och Arsenal tar emot Torres från Italien.

Jag har hittat lite tämligen extensiv statistik från turneringen för respektive lag och trots att Arsenal mött aningen tuffare motstånd har man bättre statistik i alla hänseenden (såsom skott på mål, possession, hörnor och så vidare) något som alltså tyder på att det inte bara är trupp, ranking, tradition och resultat där Arsenal imponerat mer.

Arsenal hade aldrig besegrat ett lag från Tyskland förut och därför är den övertygande 6-4 segern mot storlaget Potsdam än extra boost och milstolpe för de engelska spelarna/spelerskorna(??) med storstjärnan Kelly Smith (som grejade avancemanget med ett hat-trick på bortaplan i returmötet i Tyskland) i spetsen.

Motståndet imorgon är hemmahörande i Italien alltså. Torres ligger tvåa i högstaligan där och lagen har aldrig mötts tidigare. Vad man dock kan utläsa är att Arsenal utan några som helst problem avancerade förbi Barcelona med sammanlagt 7-0 i rundan innan man vann över Potsdam. Detta samtidigt som Torres hade lite småproblem mot Limassol från Cypern innan man enkelt avfärdade Cluj i förra omgången. Arsenal har alltså stött på svårare motstånd så här långt men ändå klättrat över dessa hindren – och ja, frågan är om inte Torres, som man nu möter i kvarten, är det svagaste motståndet på pappret så här långt för den kvinnliga Gunners-upplagan.

Att Arsenal är storfavoriter råder det ingen tvekan om, blygsamma 1.25x bjuds för den raka ettan. Desto lämpligare finner jag då att lira HT/FT 1/1 till 1.72. Jo, så får det bli.

Lycka till lads/girls!
Twitter: @RalleArvid

RalleArvid - 19 Mars, 2013, 16:43

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
RalleArvid - 2013-03-20 12:30:41

Unibet har lagt upp objektet till 1.78 nu om någon är intresserad.

RalleArvid - 2013-03-19 18:15:12

Haha, nej tyvärr. De spelar faan av någon outgrundlig anledning på Meadow Park. Ligger i Borehamwood, Hertfordshire så nja, vi får lösa det på annat sätt brorsan!

Jonas O. - 2013-03-19 17:35:20

Ralle ska du se matchen live. ? Vore stort att få en rapport live :)