Speltips

Speltips Sandefjord - Stabaek

Sport: Fotboll Spelstopp: 2013-03-20 14:00 Spela här

Speltips Sandefjord - Stabaek
Land: Norge Liga: Träningsmatch
Odds: 2.00 Speltips: 1
2013-03-20 14:00 Sandefjord - Stabaek 1 2.00 Rizmo

Efter att Kristiansund gjorde jobbet senast har jag nu riktat in mig på ännu en träningsmatch i Norge. Denna gången är det Adeccoliga-kollegorna Sandefjord och Stabaek som möts.

Sandefjord är en av favoriterna till att fixa en uppflyttningsplats till Tippeligaen nästa säsong. Jag tror man vinner hela Adeccoligan då man har den starkaste truppen med en solid tränare (Sandstø) som tidigare vunnit Adeccoligan med Start i 2008.

I Adecco blev man trea förra året med en hemmastatistik på 8-5-2 23-12 men åkte ut i kvalet om en plats i Tippeligaen.

Man är väldigt starka defensivt och släppte in minst mål i ligan förra året (29st på 30 matcher). Man har fått behålla i stort sett alla viktiga spelare och har även förstärkt med Iver Strand på mittfältet och Kjell Rune Sellin på topp. Sellin har vart mycket lovande i ett par år nu men aldrig lyckats slå igenom. Nu får han spela på topp i ett 4-2-3-1 system och Sandstø är mycket nöjd för positionen är skräddarsydd för Sellin som äntligen får spela på sin favoritpostion (använts på kant i anfallet i tidigare klubbar osv) Han gjorde mål i debuten, 2-2 mot Vindbjart där Sandefjord var det klart bättre laget men man gjorde självmål efter 10 sek (haha) och resultatet är missvisande. Annars har man slått Sogndal med 1-0 där man visade upp en solid defensiv och det gjorde man också mot Sarpsborg 08 som slutade 1-1.

Stabaek åkte ur Tippeligan 2012 så det sjöng om det. Bara 17 poäng och 69 insläppta blev det mindre smickrande facitet. Bortastatisken var 2-1-12 15-41.

Stabaek har stora ekonomiska bekymmer och har gjort sig av med många av sina bästa spelare för att kunna överleva. Man har gett proffskontrakt till 6 junisar (16-19 år gamla) och har väl, utan research, Adeccoligans yngsta trupp. Man har många lovande spelare men att de ska tillbaka till Tippeligaen direkt ser jag som högst otroligt.

Trots det är det positiva tongångar i Stabaek och man tror på en fight om de övre placeringarna under säsongen. Man har också hämtat in Martin Andreasen (tidigare Vålerenga tränare) som spelare. Han har inte spelat fotboll sen 2009 och det är mest rutin han ska bidra med även om han nog går rätt in i startelvan.

Under vintern har man bland annat förlorat mot Sarpsborg med 1-2, mot Odd 0-3, oavgjort mot Mjöndalen 1-1 och vinst mot Kongsvinger 2-1.

Stabaeks supportrar skriker ut efter en anfallare då detta är en position dom måste förstärka. Det finns dock inga pengar och man frågar sig vem som ska göra mål för Stabaek under säsongen.

Sandefjord ser bättre och bättre ut för varje träningsmatch och defensiven är lika stabil som vanligt. Nu har man också fått bevittna fint, flytande anfallsspel och mycket lovande Dieng på högermittfältet har överbevisat såhär långt. Han är bara 19 och kan bli riktigt bra. Tillsammans med Sellin kommer dom härja i Adeccoligan och de båda startar imorgon.

Sandefjord har en mer rutinerad trupp, börjar få ordentlig ordning på saker och ting och ska vara det klart bättre laget. Stabaeks unga lag tror jag kommer väga lite för lätt och dubbla pengarna på hemmaseger är taget!

Men som sagt så är det träningsmatch så håll ner insatserna något :)

Rizmo - 20 Mars, 2013, 01:17

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
pucken_e_rund - 2013-03-20 12:32:29

Jag testar en slant på denna tillsammans med, Lee, målskytt för Färjestad :-)