Speltips

Speltips Sverige – Irland

Sport: Fotboll Spelstopp: 2013-03-22 20:45 Spela här

Speltips Sverige – Irland
Land: Internationellt Liga: VM-kval Europa
Odds: 2.50 Speltips: 1 AH-1.5
2013-03-22 20:45 Sverige – Irland 1 AH-1.5 2.50 mr_england

Sverige att vinna med minst 2 mål - asian handicap -1.5.

Irland är ett land som fortfarande nämns med viss respekt inom fotbollsvärlden även om den bilden fick sig en rejäl törn under det senaste EM-slutspelet. Tittar man på deras trupp är det dock svårt att förstå varför då den består av ett stort antal grovarbetare och föredettingar.

Shane Long är en hygglig anfallare och Robbie Keane och John O’Shea var bra för 5-6 år sedan. I övrigt är det inte mycket att hänga i granen även om många av spelarna är hederliga grovjobbare. Det är dessutom inte det gamla vanliga goda glada Irland då många av spelarna inte kommer överens med förbundskapten Trappatoni. Irland är idag ett lag som har stora problem och är på nedgång.

EM blev ett stort fiasko även om Irland hade en tuff grupp. Irland förlorade samtliga tre matcher med den totala målskillnaden 1-9. I VM-kvalet har man spelat tre matcher. Man förlorade med hela 1-6 hemma mot Tyskland och vann hemma mot Färöarna och borta mot Kazakstan. Mot Kazakstan imponerade man inte alls men vann efter två sena mål. Irland har efter det spelat två träningslandskamper där man förlorat mot Grekland och vunnit mot Polen. Träningslandskamper ska man dock inte övervärdera.

Vi ska inte heller överskatta Sveriges ställning och rykte i fotbollsvärlden. Jämfört med Irland tycker jag dock det ser mycket bättre ut. I det stora hela har vi bättre spelare och dessutom det stora trumfkortet Zlatan Ibrahimovic. Efter de senaste matcherna känns Sverige även som ett lag på uppgång och det finns en positiv aura kring laget. En motsatt situation jämfört med Irland som är ett lag i disharmoni och vars stjärnspelares karriärer är på dekis. Sverige har dessutom hemmaplan i den här matchen.

Sverige gjorde ett spelmässigt ganska bra EM men några defensiva misstag förstörde festen. Sverige visade dock att man kan spela fotboll. Efter det har Sverige vunnit dåliga matcher mot Kazakstan och Färöarna och spelat oavgjort borta mot Tyskland. Ett lag som Irland förlorade med 1-6 hemma mot. Även om man som sagt inte ska överskatta träningslandskamper så har Sverige nyligen besegrat Finland med 3-0 och England med 4-2. Sverige gjorde dessutom två mål på Argentina. Även om det inte var på riktigt kan det aldrig vara negativt att göra mycket mål. I den senaste tävlingsmatchen gjorde Sverige dessutom fyra mål borta mot Tyskland. Sverige har blivit ett riktigt målfarligt lag!

Varje gång Irland har ställts mot tufft motstånd i tävlingsmatcher de senaste 1.5 åren har man förlorat med två mål och ibland mycket mer. Till Irlands fördel ska sägas att motståndet ibland har varit tuffare än Sverige. Matcherna har dock spelats hemma eller på neutral plan. I den här matchen spelar man på bortaplan.

Jag tycker att Sverige är motiverad favorit i den här matchen till ett odds runt 1.50. Sverige är ett lag på uppgång och jag tror att Sverige har minst en 50-procentig chans att vinna den här matchen med två mål eller mer mot ett Irland som släpper in mycket mål. Då vi erbjuds oddset 2.45 på det förstår alla som vet hur betting och odds fungerar att det är ett mycket spelvärt odds.

Spel: Sverige med asian handicap -1.5 – odds 2.50 bet365

mr_england - 21 Mars, 2013, 23:11

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
mr_england - 2013-03-22 12:16:48

Ett imponerande facit men det blir inte lika imponerande för mig då jag bygger mitt spel på att Irland är ett lag på väg utför och att det bästa bortaresultaten sedan mars 2010 är oavgjorda matcher mot Slovakien och Ryssland.

Men statistik jag kanske borde haft med. Man kan även vända på det då Irland förlorat 4 av de 6 senaste tävlingsmatcherna.

Oldschool - 2013-03-22 11:56:01

Tänk även på att Eire e obesegrat på bortaplan i 15 raka kvalmatcher. Inte en enda förlust sedan Giovanni Trapattoni tog över som förbundskapten 2008, ett imponerande facit.