Speltips

Speltips Leksand - Västerås

Sport: Ishockey Spelstopp: 2013-03-26 19:00 Spela här

Speltips Leksand - Västerås
Land: Sverige Liga: Kvalserien
Odds: 1.90 Speltips: Lek -1,5
2013-03-26 19:00 Leksand - Västerås Lek -1,5 1.90 holms

En gång tidigare har Leksand mött Västerås hemma den här säsongen och samtidigt haft något att spela. Då tryckte dalmasarna gasen i botten från start och behövde bara 20 minuter innan matchen ansågs avgjord för alla utomstående.
Visst, Västerås tilläts visserligen ta ledningen innan Johan Ryno, Jacon De la Rose och Pär Edblom såg till att det stod 4-1 inom loppet av 13 minuter.
Sedan var allt en transportsträcka och Leksand kunde sedan bevaka som man ville. Trots att Västerås var tvunget att satsa allt framåt under de två återstående perioderna så tilläts bara gurkorna att skjuta nio skott - på 40 minuter.
Det här jag skriver är absolut inget att lyfta på ögonbrynen för. Det speglar bara den enkla verkligheten mellan ett högmotiverat Leksand hemma i Tegera arena och ett gästande Västerås. Motiverat eller ej.

Västerås stod på fem poäng efter de två inledande matcherna. Mot två livrädda lag från elitserien. När de sedan fick möta sina kollegor från allsvenskan så står man kvar på sina fem poäng - men nu efter fem spelade matcher. Alltså noll poäng inspelat sedan starten.
Och det är väl också tur det, att sett den truppen tagit klivet upp i landets högsta serie hade gjort ont, det måste ju erkännas.
Nu är Vik sju poäng bakom Leksand vilket är "omöjligt" att ta igen på de sista fem omgångarna. Inte för Timrå eller Rögle. Men för ett lag av Västerås kaliber.

Man fick i alla fall vara med och bråka lite med lagen som kom ovanifrån. Nu är det inte mycket till lek kvar och jag ser det som självklart att vi återigen får se en match som den jag beskrev där ovan. Ett bombardemang från ett hemmalag som med publiken i ryggen återigen mycket väl kan ha avgjort det här efter en, kanske två perioder.

1,90 på Leksand -1,5 är inget annat än för högt.

holms - 25 Mars, 2013, 13:07

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!