Måste bara tispa lite om ett lir på NHL inatt. NHL är inne i en oviss period nu med streaks som bryts kors och tvärs, men detta spel ser jag ett ENORT värde i. Jag ska inte sticka ut hakan och säga att det känns lika bra som succenatten där Kings och Ducks RAKA spel satt, men detta kommer på 3e plats för det bästa NHL-liret jag hittat pregame denna säsong.

Blackhawks - Kings, Blackhawks RAK till 2.15

Blackhawks har ju gått väldigt bra i år men har nu fått ett par förluster iaf. 3 vinster av 5 senaste och då har fyra matcher varit på bortaplan ( senast förlust 4-2 mot Ducks ). Blackhawks har 11-1-1 hemma vilket är ruskigt bra, och offensiva kvaliteer vet vi att dom har. 9 / 10 senaste hemma har slutat i seger, då kom förlusten mot Oilers med 6-5 för 2 veckor sedan då Oilers hade ledningen med 3-0 efter 10 minuter Blackhawks verkligen ägde matchen men Oilers stod för en heroisk insats när de höll undan, främst tack vare ett fenomenalt PP där mål nummer 4, 5 och 6 kom. Blackhawks har haft 4 matcher på hemmaplan i Mars och då dessa har man gjort 16 mål.

Kings på andra sidan är otroligt beroende av sitt hemmaspel för på bortaplan har det inget fungerat. Nu kommer dom ifrån 2 raka hemmaförluster vilket absolut inte är likt dom och på bortaplan har dom vara vunnit 5 av 14 matcher. Senaste 3 borta har blivit förluster, och man har inte vunnit på bortaplan sedan 20 februari. Nu möter man ett av ligans tre bästa hemmalag (Kings själva och Ducks dom bästa enligt mig) som bara sprutar in mål offensivt. Kings offensiv har helt stannat av och senaste 2 matcherna mot Stars och Canucks lyckades man inte göra mål på. Riktigt dåligt.

1.71 ger ML för den lite fega, men det tycker jag är riktigt spelvärt.
Själv "chansar" jag lite mer och kör RAKA segern för Blackhawks till 2.15 då kings inte har spelat en OT sedan 31 Januari i år (25 raka matcher alltså). Blackhawks har spelat OT i en av av deras 8 senaste matcher, och det kom mot ett Blue Jackets där Sergei Bobrovsky var helt fenomenalt bra.

NHL är NHL så istället för Maxspel så går jag in TUNGT 3/4 Units med andra ord.